Bilincsben vitték el az egyik budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjét. A BRFK közleménye szerint 80 rendőr részvételével, 28 helyszínen hajtottak végre összehangolt nyomozási cselekményeket. A férfi elfogásáról és a házkutatásról készült videót a cikkü k végén tudod megnézni.

Manipulálta a közbeszerzéseket

A BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt indított eljárásának adatai szerint az egyik fővárosi tankerületi központ gazdasági vezetője úgy manipulálta az általuk kiírt közbeszerzési eljárásokat, hogy azokon az előre kiválasztott vállalkozások nyerjenek, valamint a központ felügyelete alá tartozó intézmények kiadásainak igazolására fiktív számlákat állíttatott ki.

Tízmilliókat lopott

Hivatali helyzetével visszaélve a gazdasági vezető több tízmillió forinthoz juthatott így. De nem csak pénzt fogadott el: megfelelt a több mint kétmillió forint értékű Forma-1 belépő, vagy egy harmincmilliós luxusautó használati joga is – közölte a BRFK. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lefoglalták a vagyontárgyakat

A nyomozók kedden hajtottak végre nyomozati cselekményeket az ügyben érintett tankerületi központban, valamint további 27 helyszínen más megyék rendőreivel együtt. Az összehangolt akció során iratokat, adathordozókat, több mint 63 millió forintot és külföldi fizetőeszközt foglaltak le, valamint két ingatlant zár alá vettek, mintegy 75 millió forint értékben.

Házkutatást tartottak

Forrás: police.hu

Őrizetbe vették

A tankerületi központ gazdasági vezetőjét a budapesti nyomozók vesztegetés, vesztegetés elfogadása, valamint versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

A vállalkozókat is kihallgatták

Három vállalkozót szintén gyanúsítottként hallgattak ki, ők szabadlábon védekezhetnek. A gyanúsítottak köre az eljárás során bővülhet.

Letartóztatták a tankerület vezetőjét

Közben a Fővárosi Ügyészség már le is tartóztatta a budapesti tankerületi vezetőt.  Rab Ferenc, az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte az őrizetbe vett személy letartóztatását. A döntés még nem végleges.A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A tankerületi vezető elfogása

Kiemelt kép: