Nem szerette volna, ha előállítják, ezért egy lépcsőházban verekedni kezdett az őt igazoltató rendőrrel, akinek megszúrta a lábszárát. Az utóbbi hetekben egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el az egyenruhások ellen.

Súlyos vádak

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsított 16 éves fiú letartóztatását – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) péntek délutáni közlésében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A nevelőapa kért segítséget

Mint írják, a megalapozott gyanú szerint egy rendőr idén január 25-én este azért jelent meg a Fejér vármegyei település egyik társasházában, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért a hétfő óta otthonról távollévő – és éppen a barátjánál megjelenő – gyermekével kapcsolatban. A duol.hu azt írja, hogy az eset Dunaújvárosban, a Római város rész egyik tízemeletes panelházában történt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szeretett volna elmenni

Amikor a bejelentés ellenőrzésére a rendőr megjelent a lépcsőházban, a fiatalkorú lány és 16 éves barátja éppen el akarta hagyni a házat. A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, azonban a fiatalkorú fiú a rendőr felszólítását figyelmen kívül hagyva, ki akarta vonni magát az intézkedés alól és megpróbált futva elmenekülni.

Váratlan fordulat

A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, azonban a fiatalkorú fiú a rendőr felszólítását figyelmen kívül hagyva, ki akarta vonni magát az intézkedés alól és megpróbált futva elmenekülni. Amikor a rendőr megkezdte a fiú bilincselését, a támadó hirtelen egy veszélyes eszközzel sebet ejtett a rendőr lábán.

Szolgálaton kívüli rendőr sietett a segítségére

Az egyenruhás nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az intézkedés alatt végig agresszívan viselkedő elkövető ellenállását egy a lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett csak megtörni.

Mindent tagadott

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A fiatal tagadta tettét.

A legsúlyosabb kényszerintézkedést javasolják

A nyomozó ügyészség – mivel fennáll vele szemben a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozta a fiú letartóztatását, amelyről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szombaton dönt – zárul az ügyészség tájékoztatása.

Elszaporodott esetek

Mint arról korábban beszámoltunk, az utóbbi hetekben több, rendőrök elleni erőszakos bűncselekményt követtek el országszerte. Volt olyan férfi is, akihez éppen házkutatáshoz érkezett ki az ügyészség, azonban ő egy kalapácsot dobott a rendőrök közé.

Ijesztő fenyegetés

Olyan eset is akadt, amikor két nap alatt jogerősen elítéltek egy intézkedő rendőrökre támadó férfit. Az egyenruhások éppen egy nyírségi település ingatlanán egy körözött nővel szemben intézkedtek, amikor a nő édesapja fenyegetően lépett fel a rendőrökkel szemben.

Másik rendőrgyilkosság lesz

A férfi többször megszurkálással, a torkának elvágásával, megöléssel, illetve a fejének szétverésével fenyegette meg a rendőrt, és mindezek nyomatékosítása érdekében és az újbudai gyilkosságra utalva jelezte, hogy ha a rendőr nem megy el a házból, akkor „…másik rendőrgyilkosság lesz!”. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)