Rendszeresen verte élettársát, amit közös gyerekük több alkalommal látott. Néha a kisfiút is bántalmazta. Egyik éjszaka azonban túl messzire ment és a kommandósoknak kellett rárúgni az ajtót.

Már a rácsok mögött van

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2023. február 20-ig – elrendelte annak az óbudai férfinak a letartóztatását, akit testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítanak – olvasható a Fővárosi Törvényszék péntek délutáni közlésében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Folyamatos volt a terror

Mint írják, a gyanú szerint a férfi több alkalommal is bántalmazta élettársát és ezt közös gyerekük is gyakran látta. Az agresszív apa őt sem kímélte, emellett többször hangoskodott az éjszaka folyamán. A napokban azonban ismét rátámadt a nőre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Magára zárta a lakást

Többször megütötte és megrúgta a nőt, akinek segélykiáltásai miatt bejelentés érkezett a rendőrségre. Az agresszív férfi bezárkózott kisfiával a lakásba, s végül a Terrorelhárítási Központ munkatársai törték rá az ajtót. A gyereknek szerencsére nem esett baja.

Súlyos bűncselekmények gyanúja merült fel

A férfi által elkövetettt bűncselekmények testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak, védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés és kiskorú veszélyeztetése bűntettének megállapítására lehet alkalmas.

Megfélemlítené az áldozatot

Éppen ezért az ügyészség indítványt tett arra, hogy a férfit tartóztassák le, amit a bíróság a pénteki napon elrendelt. A nyomozás kezdeti szakaszban van, s a teljes körű felderítés érdekében szükség van további tanúvallomásokra. A bíróság úgy látja, amennyiben szabadon hagyják a férfit, akkor megfélemlítené a nőt és jogellenesen veszélyeztetné a bizonyítást.

Volt már büntetve

További indok, hogy a férfi korábban már volt büntetve erőszakos bűncselekmény miatt, jelenleg pedig csoportos garázdaság miatt indult vele szemben eljárás. Így visszaaesőként bántalmazta a nőt, úgy, hogy már folyt vele szemben egy büntetőeljárás. Azonban sem ez, sem korábbi elítélése nem jelentett számára semmiféle visszatartó erőt.

Nem láttak más megoldást

Éppen ezért a bíróság úgy látja, hogy amennyiben szabadlábon hagynák a férfit, akkor nem hagyna fel azzal a bűncselekménnyel, amely miatt eljárás indult vele szemben. Így kizárólag a letartóztatással lehet csak elérni az eljárás céljait. A végzés nem végleges. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ebben a házban történt az eset

Ezek pedig már az elfogás pillanatai

(Kiemelt képünk ebből a videóból származik.)