Letartóztatták a budapesti Hős utcai gyilkosság elkövetésével és az áldozat lakásának felgyújtásával gyanúsított párt.

Letartóztatták őket

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság a letartóztatását annak a párnak, amelyet azzal gyanúsítanak, hogy a férfi megölt a 10. kerületi Hős utcában egy idős asszonyt, majd élettársával visszatért az áldozat lakásába és azt felgyújtotta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megölte az asszonyt

A Kékvillogó.hu is beszámolt róla, hogy a férfi október 19-én éjjel bement egy Hős utcai lakásba, ahol egy éles eszközzel megölte az ott lakó, leromlott egészségi állapotban lévő idős asszonyt, és 400 ezer forintot elvitt a lakásból.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Visszamentek a tett helyszínére  

A férfi elmondta tettét az élettársának, átadta neki a készpénzt, majd együtt visszamentek az áldozat lakásába, hogy a bűncselekmény nyomait eltüntessék és további értékek után kutassanak.

Felgyújtották a lakást

A nő talált is 60 ezer forintot, majd segített a férfinak abban, hogy a lakás több pontján tüzet gyújtson.

Felismerhetetlenségig összeégett az asszony

Az ott lakó asszony teste a felismerhetetlenségig összeégett. Fojtogatásra utaló nyomokat és szúrásnyomokat találtak a mellkasán.

Indítványozták a letartóztatásukat

A férfit nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják, a nőt pedig emberöléssel kapcsolatos bűnpártolással és kifosztással. Az ügyészség indítványozta a letartóztatásukat.

Alkalmi munkákból élt

A férfinak nem volt bejelentve tényleges tartózkodási helye, és rendszeres, legális jövedelme sincs, alkalmi munkákból él. A nő nem tartózkodott a bejelentett lakóhelyén, tartózkodási helye nem volt ismert.

Rendszeresen ittak

Lakóhelyükön jogcím nélkül éltek, lakbért és rezsit sem fizettek. Rendszeresen alkoholizáltak, a férfinél szerhasználat és pszichés betegség is valószínűsíthető.

Feltehetően megszöknének

A bíróság szerint feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől megszöknének, illetve megpróbálnák befolyásolni az eljárást. Mindkét gyanúsított büntetett előéletű, ebből is következően a bűnismétlés veszélye is fennáll.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: archív