A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói áfacsalás miatt őrizetbe vették és letartóztatták Gyömrő ellenzéki polgármesterét, Gyenes Leventét. Az önkormányzat friss közleménye szerint Gyenes letartóztatásának semmi köze sincs az önkormányzat működéséhez. Ebben megszólal Gyenes is, aki mindent tagad és ártatlannak vallja magát. Bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt kapcsolták le a a polgármestert.

Letartóztatták a polgármestert

A napokban hatósági személyek jelentek meg Gyömrő polgármesterének otthonánál. A Magyar Nemzet megtudta, hogy a politikusnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói jártak. Gyenest és öt társát harminc napra nem jogerősen tartóztatta le a Szombathelyi Járásbíróság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vagyoni hátrányt okoztak

A nyomozást felügyelő Vas Megyei Főügyészségen egyelőre annyit mondtak, hogy hat személyt csütörtökön valóban letartóztatott a bíróság, és az ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt rendeltek el nyomozást.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megerősítette az önkormányzat a hírt

Cikkünk megjelenése előtti percekben adott ki Gyömrő önkormányzata egy sajtóközleményt az ügyben. Mint írják ők is ma, csütörtökön a kora esti órákban értesültek Gyenes Levente polgármestert érintő bírósági döntésről, valamint az ezzel összefüggésben lévő ügyről.

Nem érintett az önkormányzat

Mint fogalmaznak: „Az ügy semmilyen módon nem kapcsolódik Gyenes Levente polgármesteri tevékenységéhez sem a mostani, sem a korábbi időszakot tekintve. Önkormányzatunk az ügyben semmilyen módon nem érintett, önkormányzatunknál hatósági vizsgálat, nyomozás nem zajlott.

Az alpolgármester helyettesíti Gyenes Leventét

Kiemelik, hogy az önkormányzat működése folyamatos és zavartalan, a SZMSZ-ben illetve a jogszabályokban foglaltak szerint a polgármesteri munkakört, hatásköröket és jogköröket az alpolgármester gyakorolja.

Tagadja a vádakat

Gyenes Levente minden ellene felhozott vádat tagad, az ügyben ártatlannak vallja magát, és bízik abban, hogy ez minél előbb be is bizonyosodik. A gyanúsítás szerint az ÁFA befizetését elmulasztó cégekkel kapcsolatban nem állt, ezekhez kapcsolódóan semmilyen vezetői vagy döntéshozói pozícióban nincs.

Fehér port szívott fel egy nőről

Gyenes Levente azután vált országosan ismert politikussá, hogy pikáns képek jelentek meg róla, ahogy egy ruha nélküli nőről fehér port szív fel.

Korábban már kapott 2 év 9 hónapot

Gyenest évekkel ezelőtt a Szegedi Ítélőtábla mondta ki bűnösnek folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért 9 hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet. Az úgynevezett számlagyáras perben Gyenes Levente hetedrendű vádlott volt, emlékeztet a Magyar Nemzet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere – BPK-montázs