Garázdaság miatt jogerősen pénzbüntetésre ítélték azt a 39 éves férfit, aki betört és rongált az óbudai zsinagógában, mert nem tudta felhívni a barátnőjét, aki ott dolgozott.

Pénzbüntetést kapott

A Budapesti 2. és 3. Kerületi Bíróság ítélete alapján a férfinak 240 ezer forintot kell fizetnie, ha nem teszi, fogházba kell vonulnia – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Nem érte el a barátnőjét

Azt írták, hogy a vádlott május 14-én hajnalban a óbudai zsinagógához ment, mert nem érte el telefonon az ott dolgozó barátnőjét. Becsengetett a személyzeti bejáratnál, és mivel nem sikerült bejutnia, elment.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ámokfutástba kezdett

Később visszaért, a személyzeti bejáratnál felszerelt biztonsági kamerát letépte, és ismét távozott. Pár perc elteltével azonban ismét megjelent az imaháznál,a főbejárati ajtót berúgva bement az épületbe, ahol egy másik ajtót is megrongált. Később az imaház oldalánál lévő, konyhaként működő konténerépületet is megrongálta. A férfi csaknem százezer forintos kárt okozott – áll a közleményben.

A Dohány utcai zsinagógát is megrongálták

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta négy budapesti fiatal rongálhatta meg a Dohány utcai zsinagóga épületét még május elején.

Kapcsolódó:

Döbbenetes képsorok: fiatalok dobálták meg a Dohány utcai zsinagógát, és levizelték a falát – videó

Beismerték

Mint akkor megírtuk, Csécsi Soma elmondta, a 16, 20, 21 és 22 éves fiatalok beismerték a bűncselekmény elkövetését, tettüket mindannyian megbánták és ittasságukkal magyarázták.

Randalíroztak

A sajtóban megjelent felvételek tanúsága szerint a négy fiatal a zsinagóga előtt randalírozott, egyikük belerúgotta kerítésbe, társa egy kukába.

Náci karlendítés

Az ittasnak tűnő fiatalok egyike a felvétel szerint náci köszöntést, Sieg heil!-t (Győzelem, üdv!) kiabált, míg ketten náci karlendítést mutattak be. A videón az is látható, hogy szemetesből kiszedett sörösdobozzal dobják meg az épületet, majd ketten levizelik a zsinagógát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: Óbudai zsinagóga – Forrás: Wikipédia