Ne szervezzenek iskolai kirándulásokat a koronavírussal fertőzött területekre és ha olyan diákról tudnak, aki fertőzött területen járt, akkor őt küldjék haza – erre kéri az iskolákat az EMMI.

Az EMMI körlevélben is felhívta a köznevelési intézmények figyelmét arra, hogy a gyermekek és pedagógusok egészségének védelme érdekében a közeljövőben ne szervezzenek iskolai kirándulásokat a koronavírussal fertőzött területekre, különösképp a most gócpontnak számító Észak-Olaszországba. A tárca kérte az iskolákat, hogy a legfontosabb tudnivalókról a szülőket is értesítsék.

“Felhívtuk a figyelmet, hogy ha az intézmény szervezésében járt volna diák vagy tanár a közelmúltban a fertőzött területen, akkor lehetőleg ne menjenek közösségbe és figyeljék saját magukat! Ha valaki magán illetve gyermekén tüneteket – láz, köhögés, torokfájás, levertség – észlel, akkor maradjon otthon, telefonon értesítse háziorvosát!”

Kérik a pedagógusok, osztályfőnökök együttműködését is, hogy ha olyan tanulóról tudnak, aki iskolai vagy akár családi program miatt a fertőzött területen járt, hogy jelezze az iskolavezetés felé, és küldjék haza a tanulót. Ilyen esetben a tanuló hiányzása igazoltnak tekinthető.

Sokan vannak karanténban

Szent László Kórházban jelenleg 18-an vannak karanténban, mindannyian jól vannak, nincsenek panaszaik, két hét után lehet őket hazaengedni. Köztük az az iskolai csoport is, akik vasárnap tértek haza Észak-Olaszországból. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Kiemelt kép: illusztráció