Dunakeszi fideszes polgármestere, Dióssi Csaba levelet írt a Mikulásnak. A nagy eseményt nemrég posztolta a közösségi oldalán. Azért írt pár sort a gyerekek piros ruhás kedvencének, mert kért tőle valamit. Közben a 2. kerület mszp-s polgármestere arról tájékoztatott mindenkit, hogy megnyíltak a Mikulás postaládák a kerületben és elindult a karácsonyi jótékonysági akció. Szigetszentmiklóson sem kell attól félni, hogy nem jön a Mikulás, erről Nagy János polgármester tájékoztatta a helyieket.

Levelet írt a Mikulásnak a polgármester

Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere roppant aktív Facebook-életet él, szinte minden nap posztol valamilyen informatív, vagy csak érdekes információt. Legutóbb arról tájékoztatta a településen élő majdnem 45 ezer embert, hogy levelet írt a Mikulásnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem fájdul meg a pocak

Dunakeszi polgármestere így fogalmazott: “Levelet írtam a Mikulásnak, hogy minden dunakeszi gyereknek olyan csomagot hozzon, amitől nem fájdul meg a pocakja. Mivel Dunakeszin nagyon jó gyerekek laknak, biztos vagyok benne, hogy mindenféle mentes csomagokkal lepi meg őket idén a Mikulás, így mindenki olyan csomagot kap, amelyet nyugodtan fogyaszthat.” 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kiverte a biztosítékot a polgármester

A város anyukáinál a polgármester kiverte a cukiságfaktor-biztosítékot. Egymás után érkeztek a köszönetek, hálálkozások, hogy a polgármester milyen jófej, hogy az érzékeny gyerkőcökre is gondolt és idén olyan csomagok kerülhetnek a dunakeszi gyermekek kezébe, majd pocakjába, amelyek tartalma nem csak finom, de egészséges is. 

Mikulás postaládák

Közben a 2. kerület polgármestere, Örsi Gergely azzal segít a Mikulásnak és a neki levelet író gyerekeknek, hogy beüzemelték a Mikulás postaládákat. “A postaládákat megtalálják a Vérhalom téri játszótérnél, a Marczibányi Téri Művelődési Központ előtt, a Mechwart ligeti játszótérnél, a Közösségi Liget Gyarmati Dezső Uszoda felőli bejáratánál, a Fenyves parkban és az adyligeti játszótéren. Bízunk benne, hogy tudunk segíteni a Mikulásnak szóló levelek kézbesítésében, és sokak kívánsága teljesülhet” – fogalmazott a polgármester.

Itt van az Örsi Gergely-féle egyik Mikulás postaláda

Forrás: Facebook

Karácsonyi jótékonysági akció

Őrsi Gergely közben elindította 2. kerületi különleges karácsonyi jótékonysági akciót. Mint fogalmazott: “A karácsony az év legszebb időszaka, de sajnos nem mindenkinek jelenti az ünnepi készülődés ugyanazt az örömteli várakozást. Sokan élnek nélkülözésben, sokaknak az ünnep egy újabb küzdelmes napot jelent ajándékok, fűtött szoba és meleg étel nélkül.” – írta.

Karácsonyi kívánság

Idén is nehezebb körülmények között élő gyerekeket kérdeztek arról, mit szeretnének kapni karácsonyra. Konkrét karácsonyi kívánságaikat a kerületből, illetve több megyéből összegyűjtötték, és arra kérnek mindenkit, hogy az itt elérhető weboldal segítségével teljesítsék azokat. A portálon, webshop-szerűen lehet kiválasztani a gyerekek kívánságát, és fizetni is lehet.

Jön a Mikulás Szigetszentmiklósra is

A csepeli agglomeráció legnagyobb településén, Szigetszentmiklóson is nagyon várják már a Mikulást. A polgármester, Nagy János azt írta a közösségi oldalán, hogy “a mi városunkban köztudottan csak jó gyermekek élnek, ezért a Mikulás idén is eltölt néhány órát Szigetszentmiklóson. December 5-én, a tavalyi évhez hasonlóan körbejárja a várost, és 12 állomáson osztja szét a jól megérdemelt csomagokat.

Itt a lista, hol áll meg a Mikulás

Mikulás Budapesten és környékén

Budapest és környékének szinte minden településéen lesz Mikulás, majd Karácsonyi ünnepség. A legtöbb helyszínen a Mikulás ajándékokat is fog osztani a gyerekeknek. Érdemes figyelemmel követni a helyi Facebook olddalakat, mert általában mindenhol időben közlik, hol áll majd meg a Mikulás, hol lehet ajándékokat kapni és fotókat készíteni vele. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere – Forrás: Facebook/BPK-montázs – Az eredeti kép itt érhető el.