A Puskás Arénában rendezik a Magyarország–Görögország válogatott labdarúgó-mérkőzést ma az esti órákban. A stadion környékén 18:30-tól 23:30-ig számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani.

Autó helyett tömegközlekedés

Az aréna környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg. Ennek érdekében a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Innen érdemes megközelíteni a stadiont

A stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni. A stadion gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Metró vagy villamos

A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy a megszokottnál sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési eszközökkel, elsősorban az M2-es és az M4-es metróval, valamint az 1-es villamossal közelítsék meg az arénát.

Mutatjuk a térképet a változásokról:

Forrás: BKK

Tippek a BKK-tól:

A belváros felől az M2-es vagy az M4-es metróval a Keleti pályaudvar állomásnál leszállva, majd a Verseny utcán és a Dózsa György úton át gyalog; az Örs vezér tere felől az M2-es metróval a Puskás Ferenc Stadion állomásnál leszállva, majd a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog.

Erre vannak a kapuk

Az 1-es villamossal utazóknak a Stefánia úti kapuk (IX., X., XIII.) az Egressy út /Hungária körút megállóhelytől az Egressy úton keresztül gyalog, a Dózsa György úti kapuk (III., VI.) a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelytől a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog.

Aki buszozna

Aki pedig a Thököly úton közlekedő autóbuszokkal érkezik, a Dózsa György úti kapuk (III., VI.) a Reiner Frigyes park megállónál leszállva, majd gyalog a Dózsa György úton át érhetők el, a Stefánia úti kapuk (IX., X., XIII.) a Stefánia út /Thököly út megállóhelytől gyalog a Stefánia úton. A Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll 18:30 és 23:30 között a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen. A 30-as autóbuszok mindkét irányban a Thököly úton közlekednek, nem érintik a Verseny utcai megállót.

Máshogy járnak a trolik is

A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibusz terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekedik a 79M trolibusz vonalán. A 77-es trolibuszok módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton járnak, a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet felszállni. A Puskás Ferenc Stadionnál a 95-ös, 195-ös és 130-as buszokra a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz Dél-Buda irányú megállóhelyén lehet felszállni.

Ezt a részt zárják le

Lesznek közúti közlekedési változások is 18:30-tól 23:00-ig, mivel lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat.

Így lehet tervezni

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez – írja a BKK. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Puskás Aréna – Forrás: MTI