Lezárták Budapesten a 12. kerület egy részét pénteken reggel 7 órától várhatóan 14 óráig egy második világháborús betonromboló gránát hatástalanítása miatt, a korlátozás több lakóházat és több mint négyezer embert érint, és a környéken megváltozik a közösségi közlekedés is.

Bombát találtak 

A 12. kerületi Kiss János altábornagy utca egyik társasházának a kertjében, földmunkák közben került elő egy 203 milliméteres, szovjet gyártmányú betonromboló gránát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lezárják a kerület egy részét

A második világháborús eredetű robbanótest biztonságos állapotfelméréséhez, illetve mozgatásához a rendőrség pénteken kora reggel mintegy 250 méter sugarú körben lezárja az érintett területet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezt a területet érinti 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a lezárás és kiürítés érinti a teljes Beethoven utcát, a Hertelendy utcát, a Kléh István utcát, a Szoboszlai utcát és az Ugocsa utcát. A lezárás érinti továbbá az Alkotás utca 31-47. közötti épületeket, a Böszörményi út 30-32. szám D. épületet, a Böszörményi út 16-28., a Brassai Sámuel utca 3-5., a Dolgos utca. 1-19., a Királyhágó utca 10-18., a Kiss János altábornagy utca 22-42. és 19-39., a Márvány utca 36-50. és 27-29., a Nagy Jenő utca 2-6., valamint a Tartsay Vilmos utca 14-30. és 1-21c. közötti ingatlanokat.

A BKK járatai sem közlekednek

A lezárással és kiürítéssel érintett területen élőknek pénteken 8 óráig el kell hagyniuk a lakásukat. A lezárások a közösségi közlekedést is érintik. 

Így járnak a buszok

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint reggel 7 órától 13 óráig a 210-es és az e210-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Királyhágó utca megállót a Gyöngyösi utca M felé. A 210-es és az e210-es autóbusz a Böszörményi út-Jagelló út-Csörsz utca-Alkotás utca-Márvány utca útvonalon közlekedik és megáll az 59-es villamos Kiss János altábornagy utca megállójában, továbbá a 139-es, valamint a 212-es autóbusz érintett megállóiban. 

Terelve közlekednek 

Terelve közlekedik a 105-ös autóbusz is, nem érinti a Kiss János altábornagy utca, a Nagy Jenő utca, a Márvány utca és a Királyhágó utca megállót a Gyöngyösi utca felé. A 105-ös autóbusz a Csörsz utca-Alkotás utca-Márvány utca útvonalon közlekedik és megáll a 139-es, valamint a 212-es autóbusz érintett megállóiban.

Itt tudnak várakozni a helyiek 

A 12. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint a lezárás idejére befogadóhelyet biztosítanak a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal alagsori nagy tárgyalótermében. Akik ebben az időszakban nem tudják megoldani tartózkodásukat, azoknak a hegyvidéki polgármesteri hivatal Böszörményi út 23-25. szám alatti épületében befogadóhelyet biztosítanak.A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció