Elkapta a koronavírus fertőzést a Thália Színház társulatának egyik tagja. Pénteken lezárták az épületet.

Pénteken lezárták a Thália Színházat, miután a teátrum egyik művészének koronavírus-tesztje pozitív eredményt produkált. 

Emiatt nagy valószínűséggel elmarad a Gyilkosság az Orient Expressen című darab premierje, illetve bizonytalan ideig a többi előadás is.

A Vígszínházban is találtak fertőzöttet

Nemrég a Vígszínházban is hasonló eset történt: az intézmény közleményben tudatta, hogy pozitív lett az egyik fiatal művészük koronavírustesztje, ezért szeptember 4-ig a meghirdetett előadásokat elhalasztják.

A protokollnak megfelelően vasárnap a színház épületében az összes olyan területet fertőtlenítették hidegködképző berendezéssel, ahol fennállhat a fertőzés veszélye, így a színpadokat, a nézőteret, a színészbüfét, az öltözőket, a mosdókat, a folyosókat és az irodákat is.

Az Átriumban is koronavírusos lett az egyik szereplő

Szinte egyidőben a Vígszínházban történtekkel derült ki, hogy egy másik budapesti színházban is koronavírusos lett az egyik szereplő.

Az Őrült Nők Ketrece című előadás egyik közreműködőjének hétfőn lett pozitív a tesztje. A következő két hétben minden előadás elmarad a budapesti Átrium színházban. A darab főszereplője Stohl András.

Kiemelt kép: Thália Színház – Forrás: est.hu