Milyen vizsgálatokra számíthat, ha bejelentkezik lézeres szemműtét előtti alkalmassági vizsgálatra?

Debrecenben, a Péterfia utca 13-19/A (Párizsi udvar) épületben várja a Budai Szemészeti Központ rendelőintézete azokat, akik szemproblémájuk miatt lézeres szemműtéten gondolkodnak és szeretnék biztosan tudni, hogy elvégezhető-e esetükben a lézeres látásjavítás.

A lézeres szemműtét előtt minden esetben szükséges részt venni egy preoperatív (műtét előtti) alkalmassági vizsgálaton, melynek elvégzésére előzetes időpont-egyeztetés után van lehetőség a budapesti látásjavító klinika debreceni szemészeti rendelőjében (például a Budai Szemészet oldalán).

A műtét előtti alkalmassági vizsgálatra érdemes magával vinnie személyi iratait, azt a szemüveget (szemüvegeket) vagy kontaktlencséjét, amelyet hordani szokott, TAJ számát, az esetlegesen korábban készült, rendelkezésére álló szemészeti leleteit, valamint a jelenleg szedett gyógyszereinek listáját (ha van ilyen).

Ahhoz, hogy a kezelőorvosa meg tudja határozni, hogy szemének egyedi anatómiai adottságai alapján, lézeres szemműtéttel korrigálható-e megfelelő mértékben a látása, az alábbi vizsgálatokon szükséges részt vennie:

  • Hullámfront-analízis és topográfiás mérés a szaruhártya feltérképezéséhez, ahol több mint 37000 ponton, mikrométer pontossággal mérik meg a szem adatait, fénytörési hibáit
  • Autorefraktometria
  • Objektív és szubjektív refrakció vizsgálata
  • Biograph vizsgálat
  • Pupillometria
  • Réslámpás vizsgálat
  • Szemfenék vizsgálat

Mindegyik mérés érintés nélkül, fájdalommentesen történik. Néhány vizsgálatot pupillatágítást követően megismételnek, hogy teljes képet kapjanak a fénytörési hibákról.

Mi történik a vizsgálat után?

Az alapos és részletes szemészeti vizsgálatot követően, a szeme állapotának ismeretében a szakorvossal megbeszélhetik a beavatkozás részleteit. A Debrecenből érkezők is több lézeres kezelés típus közül választhatnak a budapesti klinikán.

Abban az esetben, ha a Budai Szemészet debreceni rendelőintézetében elvégzett alkalmassági vizsgálat alapján Önnél kivitelezhető a lézeres szemműtét, a vizsgálatot követően közvetlenül a szakorvostól kaphat választ felmerülő kérdéseire.

A kapott információk segítségével a helyszínen, személyesen egyeztetheti kezelőorvosával, hogy reálisan milyen eredményt várhat el a fájdalommentes, lézeres dioptriakorrekciós beavatkozástól. Azzal kapcsolatban is minden információt megtudhat, hogy az Ön egyedi igényeinek, céljainak melyik a legelőnyösebb, refraktív sebészeti eljárás, illetőleg, hogy a kiválasztott lézeres műtét után várhatóan mire számíthat a gyógyulási folyamat során.

Ha a műszeres mérések eredményei igazolják, hogy a szemén bármely lézeres szemműtét típus elvégezhető, akkor szabadon dönthet arról, hogy a világszínvonalú, német SCHWIND AMARIS 1050RS 7D-s szemkövető technológiájú excimer lézerrel végzett beavatkozások közül melyik modern látásjavító eljárást választja. Azt, amelyik a leggyorsabb gyógyulással kecsegtet, vagy azt, amelyik kíméletes a pénztárcájához? Bármelyik beavatkozásra is essen a választása, a végén mindegyikkel tökéletes látást nyerhet.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország 8. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide!