Kiszakadt egy erkély korlátja egy Váci úti társasházban. A harmadik emeletről egy nő esett ki, aki a helyszínen meghalt. Két éve Józsefvárosban történt hasonló eset.

Kiszakadt egy erkély korlátja

2022. január 12-én nem sokkal 3 óra után egy 13. kerületi, Váci úton lévő társasház harmadik emeleti erkélyéről a járdára esett egy nő. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy helyszínen életét vesztette.

Vizsgálódik a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálatot indított az eset körülményeinek tisztázására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ketten zuhantak az utcára

2019 decemberében, szintén hajnalban, két külföldi állampolgár sérült meg súlyosan, amikor a 8. kerületben a 32-esek tere és a Nagykörút sarkánál egy bérház erkélyéről az utcára zuhantak.

Tíz méterről estek le

Vélhetően nekitámaszkodtak a korlátnak, amely nem bírta a terhelést és kitörött. Egy szemtanú a baleset után azt mondta, hogy szerint a 32-esek terénél lévő McDonald’s étterem feletti első emeleti erkély korlátja szakadt ki a helyéből. Az erkélyen tartózkodó két ember mintegy tíz méteres magasságból esett a járdára.

A járdára esetek az erkély darabjai

A szemtanúk arról is beszéltek, hogy néhány másodperccel a baleset előtt gyalogoltak el az étterem mellett, amikor az erkély darabjai mellettük estek a járdára.

Futni kezdtek

Barátnőjével együtt futni kezdtek, de ekkor hallották, hogy két ember is a földre zuhant. ”Sokkoló látvány volt” – mondta a szemtanú.

A tűzoltók és a mentők is a helyszínre érkeztek

Forrás: katasztrófavédelem

Segítettek a járókelők

Az arra járók megpróbálták elsősegélyben részesíteni a balesetet szenvedett külföldieket, de a kiérkező hatóságok elküldték őket mellőlük.

Súlyosan megsérültek

Rohamkocsit és egy esetkocsit is riasztottak a helyszínre. A két súlyosan sérült fiatal férfi töréseket, belső sérüléseket szenvedett. Mindkettőjüket kórházba vitték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A 32-esek terén történt baleset felvétele – Forrás: katasztrófavedelem.hu