A dunakeszi közterületfelügyelők csak forgatták a fejüket, amikor néhány napja meglátták a felvételt a titokzatos körülmények között lángra kapott szelektív hulladékgyűjtőről. Akkora volt a tűz, hogy a közeli térfigyelő kamera is megolvadt. Az önkormányzat feljelentést tett az ügyben, a helyiek szerint szándékos gyújtogatás történt.

Éjszaka lobbantak fel a lángok

Közterületfelügyelők vizsgálták a kamerafelvételeket arról a tűzről, amely néhány nappal ezelőtt az éjszakai órákban lobbant fel Dunakeszin a régi piacnál. Kiderült, hogy a hatalmas lángokkal és füsttel egy szelektív hulladékgyűjtő égett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megolvadt a kamera

A városházán annyit mondtak az esetről a helyi Dunakeszipost.hu portálnak, hogy a térfigyelő kamera is megolvadt. Mivel a felvételek egy részét szerveren tárolják, nem vesztek el tanulmányozzák a tűzesetet a közterületfelügyeletnél.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Gyújtogatásra gyanakszanak

A környék ablakaiból sokan felvételt készítettek a lángokról, végül a fóti tűzoltóknak kellett eloltani a tüzet, úgy tudni, hogy szándékos gyújtogatásra gyanakszanak.

Rohantak az autótulajdonosok

A helyi közösségi oldalakat is megmozgatta a tűzeset. Van, aki azt írja, hogy egy autó is megrongálódott, a kocsitulajdonosok rohantak elállni a tűz közeléből.

Hivatalos iratok a szemétben

A helyi lap információi szerint a lángoló hulladékban hivatalos okiratokat is találtak, de nem tudni, hogy ez összefüggésben van-e a tűzzel.

Felelőtlenség vagy tényleg gyújtogatás

Az már biztos, hogy egy térfigyelő teljesen tönkrement. Egyelőre nem állapítható meg egyértelműen, hogy szándékos gyújtogatás történt vagy valaki felelőtlenül, gyúlékony anyagot tett a tárolóba és az lobbant be.

Korábban is történt már ilyen

Friss információ, hogy az önkormányzat feljelentést tett. Közben a népítélet is döntést hozott. A helyi portálon feltett kérdésre, miszerint gyújtogatás, vagy hanyagság miatt lobbant be a kuka, a dunakeszi portálon szavazók 80%-a szerit biztosan felgyújtották a kukát, hiszen korábban is történt már ilyen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ma kicserélték a kiégett kukát

Forrás: Dunakeszipost.hu

Kiemelt kép: Lángoló kuka Dunakeszin – Forrás: Facebook/Baloghné Anita/Dunakeszipost.hu