Háromévtizedes hallgatás után törte meg a csendet Liptai Claudia, és élete legnehezebb időszakáról vallott. A műsorvezetőről tudni lehetett, hogy nagyon közeli kapcsolatban állt az édesanyjával, aki 2010-ben hunyt el. Claudia és az anyukája az asszony haláláig egymás legnagyobb támaszai voltak.

Elköltözött az anyukája

Azonban nem volt ez mindig így, ugyanis az édesanyja, 16 éves korában elhagyta Claudiát, három hónapra elköltözött otthonról. A műsorvező számára ez egy rendkívül megterhelő és nehéz időszak volt, ugyanis egyedül kellett élnie az alkoholista apjával. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még csak 16 éves volt

“Tizenhat éves koromig voltak együtt az szüleim. Nem véletlen, hogy a gimis időszakomra tehető a legrosszabb időszakom. Tizenhat voltam, amikor anyu elköltözött és otthagyott engem… És ez egy nehéz ügy” – árulta el a színésznő Almási Kitti pszichológusnak A TE döntésed című, YouTube-on elérhető beszélgetésben. Claudia korábban még sosem beszélt arról, mekkora fájdalmat okozott neki akkor az anyukája.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pokoli hónapok

“Az ember egy kicsit talán el is szeretné felejteni, hogy mi történt, bár én ezt később anyuval megbeszéltem” – mondta. – “Volt három hónap, amikor egyedül éltem az apámmal, és az pokolian rossz három hónap volt.”

Tönkrement házasság

Claudia szüleinek házassága addigra végle tönkrement, az apa alkoholproblémájából kifolyólag, agresszív viselkedése pedig megkeserítetet a mindennapokat. Ilona hosszú évek gyötrődése után döntött úgy, új életet kezd. Akkor egy apró kis lakásba költözött azzal a férfival, akit már Claudia apja előtt is nagy szerelmének tartott. A hely azonban túl kicsi volt, nem fért el a kamasz lánya, így maradt Claudia otthon az apjával, abban a pokoli helyzetben.

Már másként látja

“Felnőttként teljesen máshogy látom anyukám döntését. Kettős érzések vannak bennem: nőként megértem, gyerekként nem. Ő talán azt hitte, hogy felnőttebb vagyok, azért lépett… Most Panka tizenhat éves. Még ha néha azt is érzem, hogy ezer darabra tudnám szedni, akkor sem lennék képes otthagyni őt semmilyen rossz helyzetben. De lehet, hogy nem lennék ma az, aki, ha ez nem történik meg velem” – mondta a műsorvezető.

Magához vette

Három hónap elteltével Claudia kereste fel az anyukáját és elmondta neki, nem bírja tovább, mire az asszony azonnal magához vette. Ennek ellenére a történtek mély nyomokat hagytak a színésznő lelkében, viszon megbocsátott, mert imádta az édesanyját.

Megbocsátott

Három hónap után Claudia telefonon hívta az anyukáját, és elmondta neki, hogy nem bírja tovább, mire az asszony rögtön magához vette őt. Bár a történtek mély nyomokat hagytak a műsorvezető lelkében, rajongásig szerette az édesanyját, akiről mindig a legszebben nyilatkozott. Minden évben több bejegyzésben megemlékezik róla a közösségi oldalán is, rendszeresen kiemelve, hogy folyamatosan gondol rá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Liptai Claudia – Forrás: TV2