Lopás közben zuhant egy autó a tolvajra. A dunakeszi bűnöző életét maga a tulajdonos és a tűzoltók mentették meg.

Szerda éjjel a 20. kerület Helsinki úti otthonában Horváth Roland arra ébredt párjával, hogy a kutyájuk nagyon ugat. Felkelt és kinézett az ablakon, de nem látott semmi különöset. Amikor vissza akart feküdni, kiabálásra lett figyelmes. Újra kinézett az ablakon, és a ház előtt parkoló autója előtt észrevett három nagyobb zsákot, akkor már tisztán hallotta, ahogy valaki az autója irányából ordít. 

“Kimentem és megláttam, hogy az autóm alól kilóg két láb” – mondta Horváth Roland Origónak.

Ezután visszament a telefonjáért, hogy világítani tudjon, és odament az autóhoz.
Akkor látta meg, hogy a férfi azért szorult be a kocsija alá, mert a homokos-füves talajon használt emelő előbb süllyedni kezdett, majd teljesen eldőlt. Így került az autó alá a tolvaj. Ekkor már tudta Roland, hogy a férfi a katalizátorát akarta kilopni az autóból, amik ezeknél a típusoknál még használtan is sokat érnek, a bennük lévő értékes platina miatt, körülbelül 150 ezer forintot.

Kiderült, hogy a zsákokat is a beszorult férfi tette oda, hogy takarja magát, ne tűnjön fel az úton a többi autósnak a hajnali „szerelés”. Azonnal hívta a rendőröket. A férfi nehéz légzésre panaszkodott, ami nem csoda egy másfél tonnás autó súlya alatt. 

A rendőrök nagyon hamar kiértek és hívták a tűzoltókat, akik figyelmeztették őket, hogy semmiképp ne nyúljanak az autóhoz, ne próbálják megemelni, ilyen helyzetekben nem tudni, hogy milyen sérülés történt, és a mozdítástól tovább romolhat az állapota. A tűzoltók segítségével kiemelték, az akkor már-már ájultan szuszogó férfit, és a mentők elszállították.

A tolvaj egy 44 éves dunakeszi férfi, és az ellene lopás gyanúja miatt indult nyomozás során már kihallgatták, és beismerte a bűncselekményt.

Kiemelt kép: illusztráció