Ahogy azt itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon is megírtuk a Kispál és a Borz valamint a Kiscsillag frontembere tavaly márciusban a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében balesetet okozott. Egy rendőrautóval ütközött, súlyosan megsérült az egyik járőr. A bíróság most Lovasi Andrást bűnösnek találta közúti baleset okozása miatt.

A Kossuth-díjas énekes még tavaly márciusban karambolozott, terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe és összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik autó is nekicsapódott. 

A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, a bordái, valamint több foga is kitört. Lovasi elismerte a felelősségét a balesetben, az ügyészség pedig május közepén emelt vádat a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag frontembere ellen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A baleset helyszínén készült felvétel – Forrás: police.hu

Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetővégzésében 225 ezer forint pénzbüntetést és egy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki az énekesre – tájékoztatta a Blikket Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

„Általánosságban elmondható, hogy a meghozott ítélet az, amire egy ilyen ügy esetében az eljárás elején számítani lehet – mondta a lapnak Szilágyi Roland, az ügytől független ügyvéd.

Az énekesnek újra KRESZ- és forgalmi vizsgát kell tennie, ezekhez pedig a tanfolyamot is el kell végeznie. Ez mind pluszköltséget jelent, ahogy a per során felmerült bűnügyi költség megfizetéséről is rendelkezik a bíróság. Ez összesen több százezer forint többletet jelenthet.

Lovasi András tudomásul vette és elfogadta a bíróság büntetővégzésben hozott döntését, ügyvédjével mégis a fellebbezés mellett döntöttek, tárgyalást kérnek.

A pénzbüntetést elfogadják, ám az, hogy egy évre be akarják vonni a jogsiját, azzal nem ért egyet. Ügyvédje azzal sem ért egyet, hogy egy évre eltiltsák őt a vezetéstől, hiszen Lovasi András közlekedési előélete makulátlan. 

Kiemelt kép: Livasi András – BPK-montázs