Villogó rendőrautók lepték el Szentendrét szerda reggel. Több illegális bevándorlót kapcsoltak le a településen. A rendőri intézkedés miatt teljesen beállt a 11-es út forgalma. Közben kiderült, lövések is dördültek a Pest megyei településen. 

Illegális bevándorlókat fogtak

Amint arról korábban beszámoltunk, szerda reggel bedugult a 11-es út Budapest felé vezető oldala. A helyiek beszámolója szerint reggel 5-kor illegális bevándorlókat fogtak el a rendőrök. Az egyik lakossági fórumon azt írták, Szentendrén, a Bükkös-patak Budapest felé menő buszmegállóban történt az elfogás. „Egy csapat bevándorló hasalt a buszöbölben, a földön”.  A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lövések dördültek

A BudaPestkörnyeke.hu azóta megtudta, hogy a Pest megyei településen kora reggel lövések is dördültek. A rendőrök embercsempésszel szemben intézkedtek. Mindegy 10 autóval érkeztek rendőrök Szentendre, a rendőrségi akció több órán át nehezítette a közlekedést. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiengedték az embercsempészeket 

Május végén derült ki, hogy elkezdték kiengedni a börtönökből az embercsempészet miatt elítélt külföldieket. Ezt nemcsak a magyar közvélemény nagy része érezte igazságtalannak, az osztrákok is felháborodtak a döntésen. Nem arról volt szó, hogy a külföldi embercsempészek teljes amnesztiában részesülnek, hanem egy relatíve új kategóriába kerültek, a reintegrációs őrizetbe, aminek az a célja, hogy a börtönbüntetés helyett az elítéltek nyomkövetővel ugyan, de a lakhelyükön élhetnek, sőt, akár dolgozhatnak is. 

Telítettek a börtönök

A kormány szerint a módosításra azért volt szükség, hogy csökkentsék a börtönök telítettségét. Végül az a döntés született, hogy több száz külföldi embercsempészt kiengednek, elvisznek egy vasútállomásra, és megígértetik velük, hogy elhagyják az országot.

Orbán Viktor a migránsokról beszélt 

128 ezer „betörési kísérletet” – illegális határátlépést –, akadályoztak meg az egyenruhások idén eddig Magyarország déli határainál – közölte Orbán Viktor hétfőn, a parlament őszi ülésszakának nyitónapján elmondott beszédében. 

Támadják a határvadászokat

Tájékoztatása szerint a határvadászok elleni támadások mindennaposak, eddig 168 súlyos támadás történt, több rendőr megsérült. A migránsok erőszakossága egyre nő, az elmúlt napokban éjjel már automata fegyverekkel lőttek a szerb-magyar határt védőkre. – Ezzel a migránsok átlépték a Rubicont – fogalmazott Orbán Viktor.

Ezt akarja Brüsszel

A kormányfő a beszámolóval együtt hangsúlyozta, hogy a magyar kormány és Brüsszel között a migrációról szóló vita így ősszel is folytatódik, sőt „mélyül és szélesedik”. Hiszen – értelmezése szerint – Brüsszel ezeket a migránsokat akarja ránk kényszeríteni. – Ez olyan őrült gondolat, amit józan ésszel nem is tudunk elfogadni – fogalmazott egy nyári uniós döntésre, „migrációs paktumra” hivatkozva.

Egy baleset is történt 

Szerda reggel az utinform.hu azt írja: „Baleset miatt van órási torlódás a 11-es főúton, Szentendrén, a Bükkös pataknál. A főváros felé tartók több km hosszan lépésben haladnak, annak ellenére, hogy a sérült járművek a 20-as km közelében a másik oldalon állnak. A menetidő növekedés több mint egy óra”. 

Napok óta szívnak a régió lakói

A Dunakanyarban élők napok óta bosszankodnak, szerintük az almúlt napokban a szokásosnál is hosszabb idő alatt tudnak bejutni Budapestre. A mintegy 50 ezer lakosú régió számára napi problémát jelent, hogy minden hétköznap reggel a korábbinál nagyobb a dugó, mert a Vasúti villasornál a lámpa nem volt jól beállítva a lámpa. 

Rosszul működnek a lámpák

Kedden hivatalosan is kérték a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt-nél a lámpák működésének átvizsgálását. A közútkezelő azt ígérte, felülvizsgálják a lámpák működését, így remélhetően nemsokára ez a probléma is megoldódik.  A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció