Lövések hangjára lett figyelmes a szabadnapos rendőr a 17. kerületben. Lerohant a lépcsőházban, vele szembe futott egy riadt pár. Elmondták, hogy egy fegyveres megtámadta őket. A rendőr nem teketóriázott, pillanatok alatt leszerelte a támadót. A bátor rendőr a minap kitüntetést kapott.

Eldörrent egy fegyver

A szabadnapját töltő készenlétis rendőr egy 17. kerületi lakásban volt, amikor eldörrent egy fegyver. „Meg tudom különböztetni egy lövés hangját bármilyen más zajtól. A nyitott ablakon keresztül hallottam a robajt, majd közvetlen utána kiabálásra lettem figyelmes” – mondta Horváth András őrmester, a Készenléti Rendőrség bevetési főosztályának munkatársa. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Horváth András őrmester

Forrás: Facebook/Magyar Rendőrség

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Lerohant a lépcsőn

Horváth őrmester ezután lerohant a társasházat körbeölelő parkba, hogy megnézze ki lőtt. „Egy fiatal srác és egy lány lélekvesztve rohan felém. Drámai volt látni a reakciójukat, mindketten sokkos állapotba kerültek.” – mondta, majd így folytatta:

Megtámadta őket egy fegyveres férfi

„Megállítottam őket, és közöltem, hogy rendőr vagyok, majd kértem tőlük, mondják el, mi történt velük. A 16 éves fiatalok zokogva számoltak be arról, hogy egy férfi minden előzmény nélkül megtámadta őket.

Fojtogatta a lányt

A fiút megütötte, a lányt fojtogatni kezdte, majd elővett egy fegyvert, és miközben menekültek előle, rájuk lőtt. A feszült pillanatok közben, a történetet elhadarva a hátuk mögé mutogattak, hogy mindjárt odaér.

Kuka mögé terelte őket

Magam mögé tereltem őket, és egy nagy méretű alumíniumszemetes felé intettem, hogy annak takarásába rejtőzzenek el. Tőlem mintegy 20 méterre felbukkant az ismeretlen férfi, és elkezdtem futni felé.

Fülvédő volt a támadón

Tekintete zavarodottságot sugallt, mintha az áldozatokat vadászva fürkészte volna a terepet. Fején a lövészetekkor használt fülvédő volt. Nem lehetett hosszasan gondolkozni. Néhány másodperc is elég volt ahhoz, hogy felmérjem, nincs a kezében semmi, ezért azonnal a fegyvert kerestem.

Pólója alatt volt a fegyver

Láttam, hogy az övénél, a pólója takarásában dudorodik valamilyen tárgy. Rákiabáltam, hogy álljon meg, majd a reagálására nem hagyva időt, rögtön a felsője felé nyúltam. Ráfogtam a fegyverre, kirántottam a nadrágkorcból, és a saját pisztolyát fogtam rá, úgy kényszerítettem a földre.

Ráfogta a pisztolyt

Utasításaimmal folyamatosan kontroll alatt tartottam, nehogy hirtelen mozdulatot tegyen. Kipakoltattam a zsebeit, ahonnan előkerült egy 9 cm-es pengéjű zsebkés is. Ezután telefonáltam a készenléti rendőrség ügyeletére, hogy támogatást kérjek a kollégáktól az intézkedés befejezéséhez.

Drogos volt

A fegyver csőre volt töltve, ezért a tárat kiürítettem, majd megakasztott szánnal adtam át a kiérkező fővárosi rendőröknek. Ekkor már azt is tudtam, hogy nem éles, hanem gáz-riasztó fegyver. A teljes körű ruházatátvizsgáláskor kollégáim por alakú amfetaminszármazékot találtak a férfinál, az sem kizárt, hogy fogyasztott is belőle – mondta Horváth András.

Kitüntetés

A hős őrmester, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes úr helytállásáért jutalomban részesítette – írják a rendőrség közösségi oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció