A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia szeptemberben is tart éles lőgyakorlatokat Szentendre Izbég városrészében. Izbég akusztikája nem kedvező, a környező domboldalak miatt zavaró lehet a hanghatás.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia izbégi lőterén éles lőgyakorlatot tart szeptember 8-án, 9-én, valamint 15-én, 16-án, 17-én, 18-án, 21-én, 22-én, 23-án, 24-én és 30-án. Ezeken a napokon a lőtér területére 06:00 órától 24:00 óráig belépni tilos és életveszélyes.

Tudsz erről? Klikkelj a címre! Érdi lövöldözés: verekedés, autós üldözés, egy ember halálával ért véget a balhé

Az izbégi lőteret a korábbi években évente általában 10 katonai szervezet 10682 fővel, 118 nap felhasználásával vette igénybe . Az éjszakai lövészetek száma nem haladta meg a 20 napot, azok minden esetben 22 .00-kor befejeződtek.

A Szentendre-Izbég terület akusztikája – a környező domborzat miatt – nem kedvező. A különböző zajkeltő tevékenységek (koncertek, szabadtéri előadások, HÉV mozgása, lövészetek) az esti órákban adott esetben zavarhatják még a városban lakó embereket is.

Lövöldözés Budapesten: Lövöldözés Újpesten az utcán, két sérültet kórházba vittek

A lőtértől 2-300 méteres távolságban lakóház nincsen, Szentendre Polgármesteri Hivatal helyi építési szabályzata szerint ilyen közel építési engedély nem is adható ki .

A Szentendre-Izbég lőtér több mint 50 éve szolgálja ki a különböző katonai szervezeteket . A környező épületek 90%-a későbbi építésű . Mindegyik beruházó tudott a közeli lőtér meglétéről és tudomásul vette, hogy a lövészetek alkalmával bizonyos fokú zajok jelentkeznek

Kiemelt kép: illusztráció