Hajnalban összevesztek, délután lövöldöztek és kövekkel dobálták meg a másik autóját. A Pest megye déli részén fekvő Örkényben a két család úgy összeveszett, hogy egy tucat rendőr tudta csak szétválasztani őket.

Egy 28 éves férfi június 17-én hajnalban kialakult konfliktusa miatt keveredett újfent összetűzésbe Örkényben. Ahogy megállt a ház előtt, autójára rövid szóváltást követően már záporoztak is a tégla-, és betondarabok, kövek.

A jármű utasa elővett az anyósülés alatti rekeszből egy gázriasztó pisztolyt és sorozatban lövéseket adott le, majd kiszállt és a kocsit hátrahagyva elfutott a helyszínről.

Egy közeli ismerőséhez menekült, akit megkért, hogy tüntesse el a fegyvert. A lövések leadásakor senki nem sérült meg, a megdobált jármű oldalsó és hátsó szélvédője betört.

A helyszínen néhány percen belül közel egy tucat járőr jelent meg. Összesen hat örkényi lakost állítottak elő, 2 nőt és 3 férfit gyanúsítottként hallgattak ki.

A Dabasi Rendőrkapitányság mindannyiuk ellen szabadlábon hagyásuk mellett csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Képek forrása: police.hu