Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot csütörtökön 13 órakor zárt körben, katonai tiszteletadás mellett helyezik végső nyugalomra a mátészalkai köztemetőben. A BRFK 11. Kerületi Rendőrkapitányságának 29 éves körzeti megbízottja két héttel ezelőtt Újbudán, szolgálatteljesítés közben vesztette életét.

Zárt körben búcsúztatják

A gyászoló család kifejezett kérése volt, hogy szerettüket zárt körben, családja, barátai és a rendőrök nagy családja közt, médiaérdeklődés és sajtójelenlét nélkül helyezhessék végső nyugalomra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiváló rendőr volt

Baumann Péter kilenc és fél éve szerelt fel, tavalyi teljesítményét kiválóra értékelték, halála rengeteg embert megérintett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Gyertyagyújtással emlékeztek rá

Sokan fejezték ki részvétüket január 13-án Újbudán, a 11. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol az egy nappal korábban késes támadásban elhunyt fiatal rendőrre bajtársai és parancsnokai gyertyagyújtással emlékeztek és tisztelegtek emléke előtt.

Intézkedés közben késelték meg

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Baumann Péter január 12-én hunyt el Újbudán, miután intézkedés közben Sz. Szilárd megtámadta és késsel megsebesítette. A 29 éves rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után életét vesztette. 

Három rendőrt sebesített meg

A rendőrséget azután értesítették, hogy Sz. Szilárd január 12-én este késsel akart betörni szomszédjához, egy idős asszonyhoz. A gyanúsítottat, miután három rendőrt is megsebesített, a járőrök lábon lőtték. A fegyverhasználat az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint szakszerű és jogszerű volt.

Beismerte tettét

Sz. Szilárdot január 15-én tartóztatta le a bíróság harminc napra. A férfi beismerő vallomást tett, ha a bíróság bűnösnek találja, akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik. Az elkövetőt elmeállapota miatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Állítólag démonokat látott

A férfi azt állította, démonokat látott. Sz. Szilárd könnyen felbosszantotta magát már korában is. Azzal is ki tudták hozni őt a sodrából, ha valaki húst klopfolt vagy éppen az ablak alatt beszélgetett.

Alkalmanként fogyasztott kábítószert

Bevallotta, hogy alkalmanként fogyasztott kábítószert. Az még kérdéses, hogy azon a bizonyos napon is tudatmódosító szer hatása alatt állt-e. Végh József kriminálpszichológus az RTL számára azt mondta, valamilyen befolyásoltság alatt állhatott az elkövető.

Korábban is meggyűlt már a baja a hatóságokkal

Sz. Szilárd a gyilkosság előtti napokban Szolnokon került szóváltásba a 86. Szolnok Helikopter Bázisánál a fegyveres biztonsági őrrel, írta meg a Blikk. Át akart mászni a kerítésen, ám az őrség megakadályozta és rendőr hívtak hozzá. Akkor drog hatása alatt volt, nem tudott magáról.

Hősi halottá nyilvánították

Pintér Sándor belügyminiszter Baumann Pétert hősi halottá nyilvánította. A 29 éves rendőrt, aki hamarosan egybekelt volna párjával, posztumusz főhadnaggyá léptették elő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: mécsesek Baumann Péter fotója mellett – Forrás: MTI/Máthé Zoltán