Megtalálták a verőcei hajóbaleset harmadik áldozatát. Szombaton egy motorcsónak ütközött egy szállodahajóval a Dunán, a nagyobbik hajó szabályosan maga alá gyűrte a motorcsónakot, amelyen 8-an utaztak. Egy férfinak sikerült kiúsznia a baleset után közvetlenül, ő bár súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte az ütközést.

Már áldozatokról beszélnek

„Ma visszaadta a Duna a verőcei hajóbaleset egyik eltűnt áldozatának a testét. Még négy embert keresünk. Természetesen, amíg eltűnt emberek után kutatunk, mindig van egy utolsó reménysugár, de a tragédia óta eltelt idő miatt bár nem mondjuk ki, tudjuk, hogy jelenleg azért küzdünk, hogy az áldozatok testét visszakaphassák családtagjaik”- írta szerda délután a BRFK Facebook oldalán.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Találtak egy holttestet

„Kollégáink ezért a baleset óta minden nap, megállás nélkül kutatják a folyót. Ma, 2024. május 22-én délután, Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8 folyamkilométerénél találtak rá egy férfi holttestére. A helyszínen a BRFK helyszínelői szemlét tartottak, majd azonosították az elhunytat”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Még 4 áldozatot keresnek

Forrás: Facebook/BRFK/Fülöp Máté

A 19 éves áldozatot találták meg

 „Kollégáink megállapították, hogy a 19 éves férfi a hajóbaleset egyik áldozata. Nyugodj békében Márton! A budapesti rendőrök nevében őszinte részvétünket szeretnénk átadni a családnak!” – zárták soraikat a budapesti rendőrök.

Megkérte a kezét

V. Márton, annak a B. Boglárkának volt a szerelme, akinek holttestét még vasárnap reggel megtalálták a Megyeri hídnál. A fiatalok együtt buliztak a végzetes éjszakán. Iskolatársak voltak, a szegedi erdészeti technikumban tanultak. Ott szerettek egymásba, a baleset előtt fél órával Márton megkérte Boglárka kezét.

Nem a fulladástól halt meg

Boglárka édesanyja a napokban azonosította a lányát, a patológiai vizsgálat szerint halálát nem fulladás okozta. A 19 éves lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a becsapódás után azonnal meghalt.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Súlyosan megsérült a túlélő

Fej – és kulcscsont sérülést szenvedett az az olasz férfi is, aki a szintén a motorcsónakon utazott, neki azonban sikerült kiúsznia. A férfi vérző fejjel megállított egy autót a 12-es úton, a sofőr hívott hozzá mentőt. A férfit ezután sürgősségi osztályra szállították. Az áldozatok barátai szerint az olasz férfi nem emlékszik, hogyan került a hajóra és azt sem tudja, hogyan úszott ki.

Ez is érdekelhet

„Nem tudom, hogyan éljük túl ezt a szörnyűséget” – pénteken, Isaszegen temetik a hajóbaleset 19 éves áldozatát, Boglárka vőlegényét még keresik

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook/BRFK