Ne legyen „B” terved, tanulj meg úszni! – mondják a Macskacápa Úszóiskolában. A 10 éves versenyzői múlttal rendelkező oktatók az úszásoktatás mellett testmozgást és biztonságos szórakozást is kínálnak a gyerekeknek. Kiváló nyári program azoknak, akik még nem tudnak úszni és azoknak a szülőknek is ajánlott, akik sok mozgással kötnék le a gyerkőcök energiáit. A tábor nagyon népszerű, ezért már most érdemes jelentkezni, hogy biztosan legyen helyetek a Palatinuson a Macskacápa Úszóiskolában!

Az úszást játékos módszerekkel a legkönnyebb elsajátítani. A vízzel való megismerkedést a Macskacápa Úszóiskolában egy pozitív, meghatározó élményként szeretnék átadni az oktatás során.

A megfelelő fejlődéshez az oktatónak kell a tanítvány igényeihez alkalmazkodni, így a csoportos úszásoktatás középpontjában náluk az egyéni fejlődés áll. Az úszás monotonná válását játékos elemekkel előzik meg, így a Macskacápa Úszóiskolában jó hangulat az oktatás állandó része.

Évtizedes tapasztalat

A tábor központja Hudi Zsanett úszóedző és oktató, 10 éves versenyúszó múlttal rendelkezik és a mai napig hobbiként űzi a sportot. Több mint 8 éve foglalkozik úszásoktatással és mindenki Zsani néninek szólítja.

Ez idő alatt minden korosztállyal megismerkedett, egészen a pici gyerekektől a felnőttekig. Célja, hogy a tanítványok barátságos közegben tanuljanak meg úszni, ahova szeretnek visszajárni. “Egy kiscicából is lehet macskacápa, ha elég kitartó és szorgalmas” – mondja Zsani néni.

A tábor vezetője azt is elmondta portálunknak, hogy azért döntöttek úgy, hogy úszóiskolát alapítanak, mert szeretnének valami jobbat alkotni annál, amit eddig láttak.

Zsani néni szerint meg kell találni a megfelelő egyensúlyt és az utat, ami a víz és az úszás megszeretéséhez vezet. „Azt akarjuk elérni, hogy aki hozzánk jön táborba vagy úszásoktatásra az boldogan tegye, legyen az gyerek vagy felnőtt” – teszi hozzá Zsani néni.

A Macskacápa úszótáborban sok színes programot kínálnak a gyerekeknek.

Kiváló fogyókúra

Az úszásról nem mindenki tudja, hogy kiváló fogyókúra. Úszással a medencében nagyon sok felesleges kalóriától lehet megszabadulni. A Macskacápa Úszóiskola Facebook oldaláról származó alábbi fotón jól látszik, hogy 1 óra mellúszással 850 kalóriát égethet el egy úszó.

Hány kalóriát égetünk el egy óra úszással? Ez függ a nemtől, testsúlytól és az intenzitástól.A képen normál testalkatú intenzív úszás látható!

Gepostet von Úszásoktatás – Macskacápa am Dienstag, 9. Juni 2020

Egy nap az úszótáborban

A helyszín a főváros egyik legnépszerűbb strandja, a Margitszigeten a Palatinus. Itt rengeteg vizes élményben lesz része a gyerekeknek. Sok medence, csúszda, játszótér, zöld terület van így a helyszín igazán ki tud szakítani a nagyvárosi élet forgatagából és nagyon jó kikapcsolódás az agglomerációban élők számára is.

A Macsakacápa Úszóiskola csapata a programot úgy alakította ki, hogy beleférjen napi kettő úszás, kettő étkezés (ebéd, uzsonna), labdajáték, kártya, tollas, frizbi, kidobós, óriás társas, vízipisztoly párbaj, vízi játékok és persze csúszdázás a programba. A gyerekek garantáltan jól fogják magukat érezni, a szülők pedig nyugodtak lehetnek, mert profikra bízták a gyermekeiket.

Koronavírus-infó

A koronavírusok a vizsgálatok szerint 0,2-0,5 mg/l szabad klór jelenlétében szinte pillanatok alatt inaktiválódnak, így a megfelelően üzemeltetett medencékben életképes vírusok jelenlétével nem kell számolni.” Népegészségügyi Központ teljes cikke ide kattintva olvasható el. A Macskacápa Úszósuliban az oktatások és táborok ideje alatt fokozott figyelmet fordítanak a higiéniás szabályok betartására, az oktatóknál mindig van kézfertőtlenítő, papucs nélkül pedig a Palatinus Strandfürdő területére tilos a belépés. A gyerekek ebből a szempontból is a lehető legnagyobb biztonságban vannak.

Nyeremények, közösség

A Macskacápa Úszóiskola Facebook és Instagram oldalán mindig vannak nyereményjátékok, érdemes megnézni az oldalaikat és lájkolni őket. Az úszótáborok menetrendjét, a turnusokat, árakat ide kattintva, a macskacapa.hu oldalon lehet elérni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amelyet a forgalmas napokon már 600 ezren olvasnak akkor kattintson ide!