Köztudott, hogy a macskák rendkívül tiszta kis jószágok. Ám olykor-olykor még a legkényesebb és legigényesebb puhatappancsossal is előfordulhat, hogy bizony meg kell fürdetnie a gazdinak.

Ha elhíznak, akkor a plusz kilók miatt nem biztos, hogy mindenhova elérnek a tisztálkodás során. De történhet velük mindenféle kellemetlenség is a házon belül és azon kívül is. Legtöbbször persze a kijáró cicusok keverednek mindenféle kalamajkába, sárosak lesznek, vagy összekenik a csodás kis bundájukat valami ragadóssal. Az önmosdatás itt már nem biztos, hogy segíteni fog, jöhet hát a csutakolás.

Praktikus tisztító termékek

A Falatozoo.hu állateledel webáruház macskasampon oldalán imponálóan nagy választékot találsz. Ezekkel a termékekkel aztán – a szőrbontó spraytől kezdve a klasszikus samponokon át egészen az öblítés nélküli habokig és oldatokig – igazán sokféle problémára megoldást találhatsz. Sokan azt hiszik, hogy minden macska eleve irtózik a víztől, de ez nem teljesen van ám így. Magam is nehezen hittem el, amíg a saját szememmel nem láttam, hogy igenis léteznek olyan cuki cicák, amelyek szeretnek pancsolni. Persze már kiscica korukban megtapasztalhatták ezt a kellemességet és – mivel okos kis teremtmények – jól az eszükbe is vésték ezt. Ha egy cicust lehet fürdetni, akkor a macskasamponos vízben – mint egy kisbabát – a feloldott samponos vízzel könnyedén meg lehet tisztítani.

A vizet ki nem állható cicák tisztítása és dezodorálása

Abban az esetben, ha a cicád nem az a kedvesen lubickoló fajta, és még az eső gondolatától is sokáig nehezen múló depresszióba képes zuhanni, akkor az öblítés nélküli termékek bizony nagyon nagy szolgálatot fognak tenni nektek. Léteznek száraz sampon készítmények, amelyeket csak rá kell fújni a cicusra, majd a hatóidőt – körülbelül két perc – követően egyszerűen csak ki kell fésülni azt a bundájából.

Nagyon praktikusak még az öblítés nélküli tisztítóhabok, amelyeket csak el kell oszlatni a macska szőrzetén, majd egy mosdókesztyű segítségével be kell masszírozni. Csak egy száraz törölközőre van ezt követően szükség, hogy kicsit áttörölgesd vele a már lényegesen tisztább és kellemesen dezodorált bársonytalpút. A hab mellett még öblítés nélküli tisztítóoldat is beszerezhető, amellyel ugyanilyen könnyedén kivitelezhető ez az olykor higiéniai szempontból lényeges művelet. Jómagam azért inkább a klasszikus mosdókesztyű helyett a biztosabb edényfogót használom ehhez.

Hagyományos módszer

Szerencsére a cicák nagyon alaposan karbantartják a szőrzetüket, és nem kell túl gyakran az olykor embert és macskát is kimerítő fürdetési procedúrát elvégezni. Ha azonban valami betegség miatt szükség lenne erre, akkor langyos vízzel és mindenképpen speciális macskaápoló szerekkel szabad csak ezt végezni és utána gondoskodni kell arról, hogy meg ne fázzon a törpe doromboló. Töröld szárazra és legyen jó melegben. Egyébként elég rendszeresen fésülni, hadd ragyogjon a bunda!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.