A főváros a budapesti egészségügyben és szociális ellátásban dolgozókat magánlaborban fogja szűrni koronavírusra – jelentette be Karácsony Gergely a Facebookon.

Magánlaborban szűri a Fővárosi Önkormányzat a budapesti egészségügyben és szociális ellátásban dolgozókat – ezt közölt Karácsony Gergely Facebook oldalán.

A főpolgármester posztjában azt írja, az Egészségügyi Világszervezet mellett a Magyar Orvosi Kamara is arra figyelmeztet, hogy a koronavírus elleni hatékony védekezés érdekében többet kell tesztelni, így szerinte szűrni kell azokat, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal.

A főváros ezért szombaton megállapodott egy magánlaborral a szűrővizsgálatok feltételeinek megteremtéséről, ahol akár már hétfőn elkezdődhetnek a szűrések.

A BudaPestkörnyeke.hu szombaton írt arról, hogy Újbudán két háziorvos is koronavírussal fertőződött. Az erről szóló cikket ide kattintva tudod elérni.

Elismerték, hogy vannak fertőzöttek az egészségügyi dolgozók között

Az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, vannak egészségügyi dolgozók karanténban és vannak pozitív esetek is közöttük. Azt viszont nem mondta meg, hány emberről van szó, ahogy arra sem válaszolt, hogy vannak-e köztük olyanok, akik későn diagnosztizált beteg miatt fertőződhettek meg. Azok ugyanakkor már biztosan nem dolgoznak, akikkel ők szoros kapcsolatba kerültek –írja az Index.

Kiemelt kép: illusztráció