Szokatlan dolog történt a 19. kerületben Wekerletelepen ott, ahol az RTL-es sorozatot, a Barátok közt című műsor játszódott. A közeli játszótér kapuját valaki kulcsra zárta, így a 25 ezer négyzetméteres parkban ragadt csaknem 20 ember. Anyukák, apukák, gyerekek. Egy órán keresztül raboskodtak, míg kivonultak a rendőrök segíteni.

Bekerített játszótér

Nem épp a szokásos kerékvágásban zajlott a kispesti Kós Károly téren a hétvége. A 19. kerületi Wekerletelepre általában a „falu a városban” kifejezést használják azok, akik ismerik, vagy ott élnek, utcáin járva vidéki nyugalom és béke tölti el az embert. Az ősfákkal szegélyezett utak a központi térre vezetnek, ahol kisebbeknek és nagyobbaknak is jut a jóból, a hatalmas körbe kerített téren játszótér és különböző kikapcsolódási lehetőségek is adottak. A tér egyik sarkán pedig, a Barátok Közt főcíméből híressé vált ház homlokzata foglal helyet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rájuk zárták a kapukat

Szombaton délelőtt azonban szokatlanul nagy volt a csend a játszótér környékén, ami ilyenkor rendszerint már tele van, de most alig-alig lézengtek néhányan odabent. A BudaPestkörnyéke.hu hírportál úgy értesült: a térre délelőtt se be nem lehetett jutni, se ki nem lehetett jönni onnan annak, aki már bejutott. Mint kiderült: a bent lévők bent ragadtak, a kapukat valaki rájuk zárta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A lezárt játszótér

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Hívták a rendőrséget

„Mire fél tizenegy körül oda értünk, már a rendőrséget is kihívták” – mondta tudósítónknak egy apuka, aki a fiával akart bemenni játszani. „A rendőrök is meglepődtek, hogy nem kamu hívással volt dolguk, odabent ugyanis 15-20 ember volt, anyukák, apukák és a gyerekeik. Láthatóan a gyerkőcök élvezték a dolgot, de szüleik már kevésbé” – tette hozzá a férfi.

Zárt kapuk

A helyszínre érkező rendőröket a bent lévők arról tájékoztatták, hogy a kapuk zárva vannak. Mivel az üzemeltetőknek van kulcsuk, úgy gondolták, a rejtély megoldása egyszerű, hiszen a gondnok zárhatta rájuk az összes kaput.

6-22 óra között van nyitva

A játszótéren egyébként többnyire portás is vigyáz a rendre, ő nyitja és zárja minden reggel 6-kor, illetve 22 órakor a teret. Szombaton délelőtt azonban a rendőrök nem találták ott a portást sem.

Vicc vagy gondatlanság

Nem tudni, hogy valaki szándékosan, akár viccből, vagy csak gondatlanságból zárta- e be az ajtókat, de a bent lévők több mint egy órát raboskodtak. Szerencsére a gyerekek ebből nem sokat érzékeltek, hiszen a több mint 25 ezer négyzetméteres parkban azért akad játéklehetőség, a szüleik annál rosszabbul élték meg a bezártságot.

Személyi szabadság megsértése

Egy rossz vicc mindenesetre rosszul is elsülhet, hiszen, ha valaki szándékosan zárta volna be az embereket, akkor azzal kell számolnia, hogy személyi szabadság megsértése miatt eljárás indul ellene. A Btk. szerint ilyen bűncselekmény 3 évig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A rendőrök segítettek kinyitni

Megkeresésünkre a rendőrség az esetet megerősítve arról tájékoztatott, hogy 2021. augusztus 7-én 10 óra 30 perc körül kaptak bejelentést arról, hogy valaki rázárta a 19. kerületi bekerített játszótér ajtaját az ott tartózkodókra. A helyszínre érkező rendőr a játszótér kapuját egy közeli játszótér felügyelőjével nyittatta ki végül, az ügyben nem indult eljárás.

Magdi anyus idejében ez nem történhetett volna meg

A Kós Károly téren álló házban játszódott a Barátok közt, amely 1998. október 26-a és 2021. július 17-e között futott az RTL Klubon. Indulása óta Magyarország legnépszerűbb sorozatává nőtte ki magát, valamint egyike volt a legnézettebb műsoroknak a magyar televíziózásban. Egyik főszereplője, Magdi anyus – akit Fodor Zsóka alakított a filmben – az épület gondnoka volt. Az ő idejében biztosan nem fordulhatott volna elő, hogy a gyerekekre csak úgy rázárja valaki a játszótér kapuját. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fodor zsóka, mint Magdi anyus – Forrás: Youtube