Soha nem történt még ilyen! 2021. március 15-én este nyolc órakor a magyar zászló színeivel világított Dubaj ikonikus épülete, a világ legmagasabb felhőkarcolója, a 163 emelet magas Burj Khalifa. A cikkünk alján látható videóból kiderül, hogy a magyar himnuszt is lejátszották több tízezer ember előtt.

Égig érő magyar zászló

Nem mindennapi látványban volt része a jelenleg Dubajban tartózkodó magyaroknak. A nemzeti ünnepünkön magyar zászlóként világított a 828 méter magas Burj Khalifa felhőkarcoló. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ritka pillanat

Ezt 163 emeletes épületet Dubaj szinte minden részéről lehet látni, esténként fényjátékkal kápráztatják el a turistákat, azonban az ritka, hogy egy másik ország nemzeti ünnepén, annak nemzeti színeiben pompázik az esti fényjáték során a torony.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

SMS-ben terjedt a híre

A Dubajban tartózkodó magyarok között egy sms-ben terjedt a hír, hogy nagy dolog lesz március 15-én a Burj Khalifánál. Az Abu Dhabi nagykövetségen dolgozó hölgy ezt küldte szét Dubajban:

Benne volt a nagykövetség is

„Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére, március 15-én este 20.00 óra 10 perctől – az Abu Dhabi Nagykövetség közreműködésével – a Burj Khalifa magyar nemzeti színekbe öltözik.” – írták.

Naponta showműsor van a Burj Khalifánál

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

A himnuszt is lejátszották

A világ legmagasabb felhőkarcolója nem csak a magyar zászló színeiben világított, hanem a magyar himnuszt is lejátszották a rengeteg turista előtt.

Siker volt

Arról is beszámoltak a BudaPestkörnyéke.hu olvasói, hogy legalább 50 magyar volt ott az eseményen és mindenkinek nagyon tetszett a fényjáték.

Magyaroknak 20%-os kedvezmény

Azt is elmondták portálunknak, hogy a magyar nemzeti ünnepre való tekintettel a Dubai Mallban található Lemon bárban magyarul írták ki a táblára, hogy ma minden magyar 20%-os kedvezményt kap a fogyasztásból.

Itt a világ talán legnagyobb plázájában készült fotó

Olvasói fotó

Óriási LED-képernyő

A Burj Khalifa felhőkarcolót úgy alakították ki, hogy az ablakok közé, az épület külső szerkezetére LED-paneleket erősítettek, így az egész torony esténként a világ legnagyobb LED-képernyőjévé alakul. A felhőkarcoló előterében található a Dubai szökőkút, amely a világ legnagyobb ilyen építménye. A fényjátékokat általában összehangolják a szökőkút és a felhőkarcoló között, így rendkívüli látványvilágot hoznak létre. Minden este ingyenes showműsorral várják itt a turistákat.

Burj Khalifa

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Szupergyors liftek

A Burj Khalifa (ejtsd: burdzs kalifa) a világ legmagasabb felhőkarcolója, 163 emeletes. Irodák, luxushotel, éttermek magánlakások vannak az épületben. A 124. emeleten kilátó van, ahová nagyjáéból 10 ezer forintért lehet felmenni. A liftek szupergyorsak, 1 másodperc alatt 18 métert tesznek meg, vagyis nagyjából 6 emeletet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az olvasónk videója

Kiemelt kép: részlet a videóból