Fővárosi listát állít Magyar Péter pártja – ezt a politikus Sümegen jelentette be. A korábbi sajtóhírek szerint a Tisza Párt budapesti listáját Nagy Ervin színész vezeti majd. Erről Varga Judit exférje szerdán nem beszélt.

Fővárosi választások

„Nincs ahhoz elég időnk, hogy főpolgármestert indítsunk, és hogy meglegyen a fővárosi közgyűlésben a többségünk. Pedig lehet, hogy jó eséllyel indulhatnánk” – mondta Magyar Péter Sümegen.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

DK-Fidesz nagykoalíció

A politikus az eddigieknél direktebben kimondta, hogy el fognak indulni a fővárosban, de csak listán. Azt szeretnék, ha a DK és a Fidesz nagykoalícióban kormányozna velük szemben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Kijönnek a napra”

„Vagy olyan döntéseket terjesztenek a közgyűlés elé, amely a főváros érdekét szolgálják, vagy kijönnek a napra, Gyurcsány és Orbán kezet fog, és mennek előre a lenini úton” – mondta Magyar Péter.

Nem lehet többség nélküle

Magyar Péter azt ígéri, hogy fővárosi listát állítanak, és „akármennyire nem tetszik” ez a DK-nak és a Fidesznek, elérnek egy olyan eredményt, hogy nélkülük se a kormánynak, se az ellenzéknek nem lehet majd többsége a fővárosi közgyűlésben.

3 polgármesterjelöltet kell indítaniuk

A Tisza Párt alelnöke arról nem beszélt, hogy a választási aláírásgyűjtés jövő hét elején véget fog érni, és a fővárosi listaállításhoz a Tisza pártnak legalább három kerületi polgármestert is el kell indítania.

Nagy Ervinnel indulnak?

Korábbi sajtóhírek szerint Magyar Péter pártjának fővárosi listavezetője Nagy Ervin színész lesz. A politikus akkor nem cáfolta a híresztelést, de azt mondta, erről még nincs döntés.

Legfrissebb felmérés

A Medián közvélemény-kutató áprilisi 26-29 között végzett ezer fő megkeresésére épülő reprezentatív felmérését a HVG hozta nyilvánosságra. Már az akkor közzétett jelentésből kiderült, hogy Magyar Péter pártjának támogatottsága megelőzte a DK-t. 

17 százalékon áll a Tisza

A Fidesz a választani tudók körében 44 százalékon áll, a biztos szavazók körében 45 százalék támogatja a jelenlegi kormánypártot. Magyar Péter Tisza Pártjára a teljes szavazókorú népesség 17 százaléka voksolna.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.