Kedd délelőtt megjelent Magyar Péter hangfelvétele, amelyet több hetes beharangozás kísért.  A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje erről a felvételről hétfő este azt mondta, hogy az 2023 januárjában készült az otthonukban, miután Varga arról beszélt neki, hogy egy maffiakormányban van, amiből nem lehet kiszállni. A Magyar Péter által közzétett felvételt cikkünk végén tudod meghallgatni.

Völner-Schadl-ügy

Magyar azt ígérte, a felvételből ki fog derülni, hogy Varga első kézből kapott információkat a Völner–Schadl-ügyről, és a beszélgetésben Rogán Antal neve is szóba kerül. Az alig kétperces felvételen Magyar Péter Varga Judittal beszélget, a Schadl-Völner-ügyről és az ügy iratairól.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kihúzatták magukat

Varga Judit, akkor még miniszter volt és azt mondja férjének, hogy hogy Rogán Antalék átnézték a Völner-Schadl-ügy nyomozati iratait, és abból „kihúzattak dolgokat”. Egy ponton Varga Judit azt mondta: „Javasolták az ügyészseknek, hogy mit kéne kihúzni.” Majd azt mondja, hogy „azt nem mind tartották be”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudták megmenteni

A hangfelvételen Magyar Péter később arról beszél Rogánra és „Gergőre” hivatkozva, hogy Schadl György „az ő emberük volt”, és nem érti, miért nem mentették meg. Erre válaszul azt mondta Varga Judit, hogy „nem volt lehetőségük. Ez a nagy probléma.”

„Polt nem ura a helyzetnek”

Az akkor még igazságügyi miniszter itt arra utal, hogy az ügyészség valamennyire független, és mindez azért történhetett meg, mert Polt Péter főügyész „nem ura a helyzetnek” az ügyészségen belül.

Völnerről is szó van

Varga ezután Völner Pálról is beszélt. „Egyre durvábban gyűltek az izék, a bizonyítékok, és akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba, nem hagyta abba.” Varga állítása szerint már 2021 tavaszán szóltak Völner Pálnak.

Varga Judit tud a felvételről

Hétfő este, Magyar Péter azt mondta egy interjúban, hogy Varga Judit tud róla, hogy ő kedden nyilvánosságra fogja hozni a felvételt. Meg is kérte volt feleségét, hogy menjen be vele az ügyészségre, de ő erre nemet mondott. Az exférj azt is elmondta, hogy Varga Judit pontosan nem tudja, hogy melyik beszélgetésüket rögzítette, csak sejti, hogy mikor készült a felvétel.

3 éve ment tönkre a kapcsolatuk

2021 februárjában derült ki, hogy az igazságügyi miniszter elválik a párjától. Varga Judit akkor a híresztelésekre reagálva csak annyit közölt, hogy semmilyen magánéleti kérdésre nem kívánnak válaszolni párjával. Magyar Péter állítása szerint akkor nem örültek a kormányban, hogy egy miniszterük házassága felbomlik, ezért többen is megpróbáltak nyomást gyakorolni rájuk, hogy béküljenek ki.

Új párja van

Magyar Péter nemrég a Partizánban azt mondta, hogy akkor sikerült rendezniük a kapcsolatukat. Végül 2023 márciusában hivatalos is elvált Varga Judit és Magyar Péter. Tavaly áprilisban pedig Magyar Péter már új párjával posztolt közös fotót Prágából.

Magyar Péter jelentette be

Varga Judit és Magyar Péter 18 évvel a megismerkedésük után, 15 év házassággal a hátuk mögött, három közös gyermekük ellenére váltak el. Akkor Magyar Péter a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra ezt: „Az utóbbi két hónapban egyértelművé vált, hogy a közös utunk Judittal véget ért. A jövőben minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy ugyan külön, mégis közösen minden szeretetet megadjunk a három csodálatos fiunknak” – írta a jó 40 percig nyilvánosan látható, majd privátra állított bejegyzésben, amiben a férfi jelezte, csakis a vidám pillanataikra emlékszik majd.

A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel

Kiemelt kép: