A kedden bemutatandó hangfelvételek részleteiről beszélt Varga Judit exférje hétfő este.  A Gulyáságyú Média készített interjút Magyar Péterrel, aki kedden fog elmenni az ügyészségre, ahol bemutatja a bizonyítékokat, amik elmondása szerint a kormány lemondásához fog vezetni. Ugyanezt a felvételt kedden reggel 9 órakor közösségi oldalán is nyilvánosságra hozza.

Másfél éve készült a felvétel

Magyar Péter hétfő este azt mondta, 2023 januárjában rögzítette a felvételt. Azt állítja, hogy Varga Judit arról beszélt neki, hogy ez egy maffiakormány, ebből nem lehet kiszállni. A beszélgetésre kettőjük között azért került sor, mert Magyar Péter többször javasolta neki ilyen-olyan okokból, hogy mondjon le miniszteri posztjáról.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Nem büszke magára

A felvétel a lakásukon készült. Magyar Péter azt mondta, azért rögzítette ezt a beszélgetést, hogy védje majd a családját, ha egyszer szükség lenne rá. Állítása szerint, nem büszke magára, amiért rögzítenie kellett egy családi beszélgetést, de az élet úgy hozta, hogy ezt most meg kell tennie.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Beszélt a volt feleségével

Varga Judit exférje arról is beszélt, hogy 2-3 héttel ezelőtt személyesen beszélt volt feleségéről erről a bizonyos felvételről. Elmondta neki, hogy nyilvánosságra fogja hozni, ezen a beszélgetésen pedig azt kérte, hogy a volt igazságügy miniszter menjen el vele az ügyészségre és tegyen ő is vallomást. Ettől Varga Judit elzárkózott.

Nincs vesztenivalója

Ezen a találkozón azt is elmondta a volt politikusnak, hogy a felvételt nyilvánosságra fogja hozni. Magyar Péter tisztában van vele, hogy ez a lépése ezek után megnehezíti a családjával való kapcsolatot. Azt állítja, neki nincs veszítenivalója.

Családi beszélgetés volt

Magyar Péter arról is beszélt, hogy egy családi beszélgetés hallható a felvételen. Emiatt nem tökéletes a hang, de feliratozva hozza nyilvánosságra kedd reggel.

Schadl-ügyről van szó

Elsőkézből kapott információk hangzanak el a felvételen a Schadl-ügyben. A beszélgetésükben Rogán Antal neve is felmerül. Arra a kérdésre, hogy árthat-e most volt feleségének a holnap nyilvánosságra kerülő felvétel. Magyar Péter Gulyás Balázsnak azt mondta, konzultált büntetőjogászokkal, volt feleségének nem árthat, nem terhelheti őt utólag felelőség.

Kiemelt kép: Varga Judit, Magyar Péter – Forrás: BPK montázs