Majdnem egymásba rohant két vonat hétfő reggel Hodászon Az eset nem sokkal 7 óra után történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei település vasútállomásának közelében. Nyáron pont itt szenvedtek égési sérüléseket az utasok, miután kicsapódott az egyik szerelvényből a forró gőz.

Figyelmetlen mozdonyvezető?

A balesetközeli helyzetet az eddigi adatok szerint a mozdonyvezető figyelmetlensége okozhatta. Piros jelzés ellenére hajtott át az egyik szerelvény a váltón, ami ezt követően meghibásodott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egymással szemben álltak

A két szerelvény azonos sínpárra került. Míg a Mátészalka felől közlekedő „kispiros” indult az állomásról, ugyanazon a vágányon Debrecen felől érkezett a másik, jóval nagyobb szerelvény – tudta meg a frissmedia.hu.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Leszállították az utasokat

A vonatokon megközelítőleg 30-40 ember utazott, őket a Katasztrófavédelem emberei segítették le a szerelvényekről és vonatpótló buszokhoz kísérték őket. Személyi sérülés nem történt. A baleset körülményeit a MÁV és a rendőrség is vizsgálja.

Váltóhibára hivatkozott a MÁV

A MÁV hétfő reggel azt írta, hogy Hodász és Nyírbátor között váltóhiba miatt szünetel a vonatforgalom a helyreállításáig. A reggeli, délelőtti időszakban jelentősen meghosszabbodhat az eljutási idő a Debrecen–Nyírbátor–Mátészalka vonalon. Nyírbátor és Mátészalka között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Megégtek az utasok

Idén nyáron, szintén a hodászi vasútállomáson egy BIZMOT motorvonat hűtőrendszere hibásodott meg, melynek következtében több utas égési sérüléseket szenvedett.

Felforrt a víz

Akkor a MÁV azt közölte, hogy feltehetően műszaki hiba miatt, felforrt, és a tartályból kiáramló gőz több utasnak égési sérülést okozott. A sérülteket a kiérkező mentők ellátták. Az esetől itt tudsz bővebben olvasni.

Rossz állapotban a járműpark

„Adhatjuk bármilyen olcsón az IC-re a vonatjegyet, kiterjeszthetjük rá az országbérletet, de ha a járműpark romokban van nem tudunk új utasokat vonzani” –mondta a magyarországi vasúti közlekedés állapotáról az eset után Vitézy Dávid.

Egyhamar nem lesznek új szerelvények

A korábbi közlekedési államtitkár szerint, ha most nem indítják el a beszerzéseket, akkor 2026-2027-re sem lesznek új járművek, egyelőre viszont az is kérdéses számára, hogy az idei nyári szezont hogyan fogja kibírna a MÁV.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a két vonat – Forrás: frissmedia.hu