Május 1-jén majálist szerveztek Gödöllőn, ahol több hintába is beülhettek a látogatók. Egy fiatal lány egy elég réginek látszó lánckörhintát választott, aminek ülése pár perc múlva leszakadni látszott alatta.

Az esetről az Index egyik olvasója számolt be, a portál megkérdezte a szervezésért felelős Művészetek Háza Gödöllő ügyvezetőjét, Kovács Balázst, aki azt mondta, a kislány hintája nem fordult el teljesen.

A körhinta egyik láncszeme feltehetően a működtetés hatására megbillent, mivel a láncszemek összeakadtak. Ennek okát a későbbiekben már megállapítani nem lehetett, ugyanis a vizsgálatkor már mindent rendben találtunk – írták az Index.hu munkatársának. A szülő elmondta, hogy az ijedtségen kívül egyéb probléma nem merült fel, sérülés nem történt.

A rendezvény szervezői a facebookos oldalukon az írták, hogy “Az esetet kivizsgáltuk, az érintett gyermek szüleivel is egyeztettünk, akik azt mondták, hogy nagyobb volt az ijedtség, baleset nem törtent. A hinta lánca nem szakadt el, az egyik állitó láncszem eggyel lejjebb ugrott, amelynek következtében az ijedtség történt. A szervezés azt a döntést hozta, hogy annak ellenére, hogy a hintának nincsen műszaki problémája, a papírjai rendben vannak, a hintát leállitjuk.”

Az esetről a lány szülei videót készítettek, ezt lább lehet megnézni. A pár másodperces felvételen azt látni, hogy egy ideig gond nélkül köröz a hinta, majd valaki hirtelen sikít, egy férfi pedig azt kiabálja, “állítsd meg”.

A körhintának 2020-ig érvényes megfelelőségi tanúsítványa van, ez azt jelenti, hogy a gyártó szerint a termék megfelel az irányelvekben előírt alapvető biztonsági- és egészségvédelmi előírásoknak.

A rendezvény felelőse, a gödöllői Művészetek Háza bejelentést tett a Gödöllői Rendőrkapitányságon, és kérték az eset kivizsgálását.

Kiemelt kép: illusztráció, a biatorbágyi majálison készült egy másik hintáról, amely nem azonos a cikkben szereplő problémás hintával – Fotó: BPK