Bezáratták a Velencei Korzó büféit, mert annyian voltak a hétvégén, hogy a védőtávolságot sem lehetett betartani. Most azt kérik a kirándulóktól, hogy a Velencei-tó partját hagyják meg a helyieknek. A Balatonon is attól tartanak, hogy óriási tömeg lesz.

Bezárták a büféket

„Kedves Velencére látogató Turisták! A Velence Korzó üzemeltetése arra kérte a strandterületen található büféseket, hogy a szigorított járványügyi intézkedések miatt, ne nyissanak ki! Ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy minél előbb meg tudjuk fékezni a vírus terjedését” – írja Faebook oldalán a Velence Korzó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kígyózó sorok a büfék előtt

A velenceiek azért szigorítanak, mert  a hétvégén rengetegen voltak a Velencei tó sétányán. A büfék előtt pedig kígyózó sorok álltak lángosért, hot-dogért vagy éppen pizzáért.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hattyúkat etető látogatók a Korzón

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Nem menjenek a turisták a korzóra

„Mind a maszkhasználatot, mind a távolságtartást szinte lehetetlen így betartani. Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a korzót most hagyják meg a velenceieknek!” – ezt kérik az oldalátogatóktól.

Remélik a legjobbakat

„Reméljük hamar vége lesz ennek a helyzetnek! Segítsünk Mindnyájan abban, hogy erre minél előbb sor kerülhessen. Természetesen visszavárunk minden idelátogató kedves Vendégünket.
Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!” – zárja közleményét a Velencei Korzó üzemeltetője.

Felháborodtak a szentendreiek

A BudaPestkörnyeke.hu a múlt héten írt arról, hogy a szentendreiek felháborodtak azon, hogy a belvárosában hétvégente, jó időben, rengetegen korzóznak. Nagyon sok helyen nincs meg a 1,5 m távolság a sétálók között, az emberek nagy részén nincs maszk.

Szabadtéren is terjed a vírus

Az önkormányzat szerint „az új vírusmutációk nagyon gyors terjedése miatt, a védekezés szempontjából a szakemberek ismét azt hangsúlyozzák, hogy amennyire lehet, csökkentsük a társas kapcsolatokat. A sűrűn egymás mellett sétálók tömege szabadtéren is nagy megfertőződési kockázatot jelent”.

Halasszák későbbre a kirándulást

A város vezetése azt kérte,  hogy a kirándulásokat halasszák későbbre, várják meg a járvány csillapodását. A városba látogatók közterületen viseljék a maszkot, tartsák be a védelmi távolságot.

Aggódnak a balatoniak

A hétfőn kezdődött szigorítások miatt arra lehet számítani, hogy a Balatonon is sokkal többen lesznek – emiatt aggódik a Balaton Szövetség

A túlélésre játszanak

Balatonfenyves polgármestere arról is beszélt, hogy a Balaton-parti városok ugyanúgy a túlélésre játszanak, mint bármely más település az országban. 

Most nem üdülőhely

„Azt kérem, hogy a Balaton-part nem egy üdülőhely most. Ez ugyanolyan magyarországi település, amely próbálja túlélni ezt az időszakot. Attól még, hogy a süt a nap, és gyönyörű a Balaton, még nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos. Kérek mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat” – mondta a Balaton Szövetség elnöke. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Velence Korzó 2021.03.06-án – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu