Fogócskázás közben esett össze a 12 éves Brájen. A gyerek életét tanárai mentették meg: míg az egyik tanár a mellkas-kompressziót végezte a fiún, a másik a mentőkkel kommunikált telefon segítségével. A kisfiú intenzív osztályra került, és jobban van, már hiányoznak neki az otthoni ízek.

Nem volt panasza

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, minden előzetes panasz nélkül, a tornaóra végén esett össze egy 12 éves fiú egy általános iskolában, Tiszadadán. Az iskolából azonnal kérték a mentők gyors segítségét. A mentésirányító telefonos instrukciói szerint a tanár rögtön megvizsgálta a gyermeket, aki ekkor már nem lélegzett. Azonnal riasztották a legközelebbi esetkocsit és a mentőhelikoptert, miközben a tanárok az utasítások szerint megkezdték az újraélesztést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A háziorvos is csatlakozott

Az életmentéshez a helyi háziorvos is csatlakozott, a perceken belül kiérkező mentők pedig emelt szinten folytatták az ellátást. Az újraélesztés hosszan elhúzódott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Stabilizálódott

A diák életéért vívott küzdelem még sokáig zajlott a tornateremben, míg az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. A mentőhelikopter stabil állapotban szállíthatta őt kórházba.

Senki nem tudott a betegségéről

Tények szerint a diákok csak annyit vettek észre, hogy az osztálytársuk hirtelen a padlóra esik. A csatornának a háziorvos, aki részt vett a mentésben, elárulta, hogy a kisfiúnak van egy betegsége, amiről eddig senki nem tudott, ez okozhatta a hirtelen szívleállást.

Megtörten beszélt az apa

Természetesen a mentés alatt a szülőket is azonnal értesítették. Az édesapa már a kórházból jelentkezett be. A Blikknek megtörten beszélt arról, hogyan élte meg a történteket.

Mélyaltatásban

„Szülőként nagyon rossz érzés látni a saját gyermeked, hogy ott fekszik, lélegeztetik” – fogalmazott. Azt is elmondta, hogy a kisfiút a kórházban egy napig mélyaltatásba helyezték. Hozzátette, hogy most már valamivel jobban van a fia, aki felismeri a szüleit, bár csak még gyengén. Az apuka most kezd felocsúdni a sokkból.

Hiányoznak az otthoni ízek

A kisfiú a miskolci kórház intenzív osztályra került, és már hiányoznak neki az otthoni ízek a nagymamája legnagyobb örömére. „Már magához tért, evett és ivott is, úgy tűnik, felépül a kisunokám. Azt még vizsgálják, mi történt vele. Megfázott, kapott gyógyszert, de más baja nem volt” – mondta a nagymama.

Hálásak

„Nagyon köszönöm az össze tanárnak és mindenkinek, aki segített, hogy minden megtettek érte” – mondta a nagymama könnyek között az RTL Híradónak.

Nagyszerű helytállás

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint egyértelműen a jelenlévők helytállásának köszönhető, hogy a kisfiút sikerült stabil állapotba helyezni. A gyermeket jelenleg is a miskolci kórházban kezelik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció