A kormány döntése értelmében augusztus 15-ig nem tarthatók 500 fősnél nagyobb rendezvények, ez lehetetleníti el a fesztiválok megrendezését is.

A mostani helyzetre nincs történelmi tapasztalat, ezért a megoldás kulcsa sincs a zsebünkben. Egyelőre csak végtelen szomorúságot érzünk, hogy a rengeteg munka, szeretet és odaadás, amit a kollégáink évtizedek óta ezekért a fesztiválokért és a vendégeinkért tesznek, idén semmivé vált.

Az biztos, hogy ez a precedens nélküli helyzet nagyon komoly anyagi károkat okoz a teljes fesztiválpiacon, és ezáltal az országnak is, rengeteg munkahely és cég sodródik veszélybe” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, és hozzátette, hogy elindultak az egyeztetések a kormánnyal az iparágat érintő mentőcsomagról és az esetleges segítségről, de konkrét megállapodás még nem született a szervezők és a döntéshozók között.

Hogy mi lesz a már megvásárolt jegyek sorsa, az nemsokára eldől. Elképzelhető, hogy a Szigetnél is felmerül, hogy a látogatók a jövő évi fesztiválra beválthatják a bérleteiket, de a visszatérítés menetére is most keresnek megoldást – írja a 24.hu

Számunkra most az az elsődleges szempont, hogy a vendégeink a lehető legkedvezőbb megoldást kapják, és jövő nyáron együtt élvezhessük ezeket a világszínvonalú fesztiválokat. Elképzelhetetlen a gondolat is, hogy 27 év kitartó és szeretett munkája, az eredményeink és nem utolsó sorban a több millió eddigi látogatónk fesztiválélményének lehetősége egyik pillanatról a másikra lenullázódjon.

Egyelőre tehát türelmet kérünk, keressük a megoldást, azonban az biztos, hogy az sokat jelentene, ha azok a látogatók, akik már megvásárolták elővételben a jegyet, ezt a jövő évi fesztiválra való befektetésként kezelnék – hangsúlyozta Kádár a közleményben.

Elmarad a Volt fesztivál, a Balaton Sound, a Bánkitó Fesztivál, a FEZEN, a Fishing on Orfű és a Művészetek Völgye is.

Kiemelt kép: Sziget fesztivál