A Lidl Magyarország újabb béremelésről döntött, amelynek értelmében szeptembertől többek között az áruházi és raktári dolgozók bérét további 10%-kal megemelik. A vállalatnál a folyamatos bérfejlesztésnek köszönhetően mindösszesen 9 hónap leforgása alatt a fizikai munkavállók esetében jelentős mértékben, 21-43% között növekedtek az alapbérek. Az áruházfőnökök másfélmillió forintot is kereshetnek, ráadásul cégautót is kapnak, korlátlan magánhasználattal.

Év elején is emeltek

A Lidl Magyarország megbízható, felelős munkavállalóként az év eleji emelések után most újabb béremelésről döntött. 2023. szeptember 1-jétől ugyanis egységesen 10%-os béremelést hajt végre az áruházakban dolgozó munkavállalók, a raktári fizikai dolgozók, a raktári osztályvezetők és a területi vezetők esetében, így 2023-ban összesen 63,7 milliárd forintot fordít bérköltségre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fontosnak tartják

Tőzsér Judit a Lidl Magyarország kommunikációs vezetője elmondta: „Piacvezető áruházláncként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy különösen ezekben a nehéz időkben megőrizzük a bérek reálértékét és továbbra is versenyképes fizetésekkel és béren kívüli juttatásokkal álljunk munkavállalóink mellett.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Magasabb bérsáv

Kialakított bérstruktúránknak köszönhetően munkavállalóink minden eltöltött év után egyel magasabb bérsávba kerülhetnek, így a mostani 10%-os emelés azt is jelenti, hogy októberben a fizikai munkavállalók, a területi vezetők és a raktári osztályvezetők alapbére minimum 21%-kal, de akár 43%-kal növekedett a januárihoz képest.”

Ennyit keresnek most a dolgozók

Az áruházi dolgozók bére jelenleg 8 órás munkaviszony mellett átlagosan bruttó 452.000 forint és 587.000 forint között alakul, míg az áruházvezetők bruttó 993.000 forint és 1.217.000 forint közötti fizetéseket, a területi vezetők pedig bruttó 970.000 forint és 1.570.000 forint közötti fizetéseket realizálnak.

Van, aki autót is kap

Ezen felül az áruházvezetők és a területi vezetők prémium kategóriás személyautót kapnak korlátlan magáncélú használattal, amit teljes egészében az áruházlánc finanszíroz. A logisztikai központokban dolgozó fizikai munkavállalók átlagosan bruttó 473.000 Ft – 764.000 Ft bérben részesülnek.

Béren kívüli juttatások

A Lidl a 11. legtöbb alkalmazottat foglalkoztató cég Magyarországon és a versenyképes bérek mellett számos egyéb béren kívüli juttatást is biztosít munkavállalói számára: a csomag kiemelt eleme a Lidl nagyértékű egészségbiztosítási programja, mely országszerte magánklinikai környezetben nyújt komplex, ingyenes egészségügyi szolgáltatást.

Étkezési kártya

Az alkalmazottak továbbá minden hónapban meghatározott összeget kapnak a Lidl étkezési kártyájukra (a juttatást érintő adóteher 100%-os átvállalásával). A vállalat 100%-ban téríti a tömegközlekedéssel történő munkábajárás költségét, és a kötelező 18 Ft/km helyett 40 Ft/km összegű üzemanyag-támogatást is biztosít a saját gépjárművel munkába járó dolgozóinak.

Jubileumi juttatás is van

A juttatási csomag része még a munkavállalói kedvezmény program, a jubileumi juttatás, újdonsült szülőknek baby box, karácsonyi ajándék, ajánlási rendszer, iskolakezdési támogatás, nyári tábor a munkavállalók gyermekei részére, családi- és sportnap biztosítása. Mindemellett a Lidl minden munkavállalóját fejleszti, a kötelező oktatásokon kívül szakmai és soft kompetenciák fejlesztésére is lehetőséget biztosít. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lidl