Sportrendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2023. július 8-án Budapest 2., 5., 12. és 13. kerületében, derült ki a rendőrség oldalán közzétett tájékoztatásból.

Az érintett területek

A hatóság által közzétett információk szerint szakaszosan lezárják 2023. július 8-án 9 órától 12 óráig a Budapest 13. kerületében a Carl Lutz rakpartot a Dráva utca és Szent István park felhajtó között. 2023. július 8-án 11 óra 20 perctől 12 óráig a Budapest 5. és 13. kerületében az id. Antall József rakpartot a Dráva utca és Eötvös tér felhajtó között, továbbá 2023. július 8-án 11 óra 20 perctől 12 óráig a Budapest 2., 12. és 13. kerületében a Jászai Mari tér – Margit híd felhajtó – Margit híd – Margit körút – Széll Kálmán tér – Szilágyi Erzsébet fasor – Budakeszi út útvonalat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt kéri a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Térképen is mutatják:

Változás a Nagy Lajos király útján

A BKK pár nappal ezelőtt tájékoztatta az utasait, hogy több helyen is felújítják a Nagy Lajos király útja burkolatát július 1. és 10. között, ezért közlekedési változásokra kell készülni a környéken. A korlátozások a közösségi közlekedést is érintik, a 32-es és a 907-es buszok terelve közlekednek, de a villamosforgalmat nem befolyásolják. 

Felújítási munkákat végeznek

Közösségi közlekedési változások

A honlapjukon azt írják, hogy 32-es busz közlekedése a soron következő hétvégén is változik, így július 8-án és 9-én az Örs vezér tere és az Egressy tér között mindkét irányban módosított útvonalon, a Mogyoródi út – Róna utca – Kerepesi út útvonalon közlekedik, és nem érinti a Jeszenák János utca, a Pongrátz Gergely tér és a Bánki Donát utca / Tihamér utca megállókat, illetve a Göncz Árpád városközpont felé az Örs vezér tere zuglói oldalán a Kerepesi úton az M2-es metróval szemben a pótlóbusz megállóban áll meg. A kihagyott megállók helyett a Róna utca és a Fogarasi út, valamint a Mogyoródi út és a Nagy Lajos király útja kereszteződésénél lehet felszállni a buszokra.

Péntekig

Július 7-e, péntekig pedig az Örs vezér tere felé a buszok a Bosnyák tér és a Pongrátz Gergely tér között a Thököly út – Róna utca – Fogarasi út útvonalon közlekednek, a köztes megállókat nem érintik, helyettük megállnak a Róna utcában a Szugló utcánál, az Egressy útnál és a Mogyoródi útnál, valamint a Pongrátz Gergely téren a 80-as trolibusz megállójában. Ellenkező irányban, a Göncz Árpád városközpont felé csak az esti órákban módosul a járat útvonala: 21:00-tól az Egressy tér és a Bosnyák tér között az Egressy út – Róna utca – Thököly út útvonalon járnak a buszok. Az Egressy térnél a 77-es trolibusz Puskás Ferenc Stadion irányú megállójában lehet felszállni a buszokra, a Szugló utcánál pedig a Róna utcában a 82-es trolibusz megállóhelyén.

BudapestGO

Fontos, hogy a korlátozások a villamosközlekedést nem érintik. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció