Az elmúlt 60 év alatt nagyon sok jó időszaka volt a Vígszínházban Halász Juditnak, azonban az Eszenyi-korszakban már bejárni sem szeretett. A Kossuth-díjas színművész a napokban arról beszélt, hogy soha többé nem szeretne Eszenyi Enikővel dolgozni.

Eszenyi-korszak

Eszenyi Enikő már 3 éve nem vezeti a Vígszínházat, egykori kollégái azonban még most sem heverték ki a színész-rendező vezetési stílusát és azt a légkört, amely akkor uralta a teátrumot. Halász Judit a napokban idézte fel az elmúlt évek eseményeit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem szeretett bejárni a színházba

„Az utolsó években már nem szerettem bemenni sem a Vígszínházba, az Eszenyi-korszakban. Ez nagyon rossz érzéssel töltött el, fájdalmas néhány év volt” – mondta a színésznő a Heti Libazsír című YouTube-műsorban. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Összefogtak ellene a színészek

Ahogyan azt a BudaPestkörnyeke.hu is többször megírta, a korábbi igazgató, Eszenyi Enikő ellen 2020 tavaszán fogtak össze a társulat akkori és régebbi tagjai, és nyílt levélben tárták a nyilvánosság elé, hogy az intézményvezető milyen verbális erőszakot és agresszív vezető kommunikációt folytat a színházban. Ezután Eszenyi Enikő visszavonta a színházigazgatói pályázatát és a szintén pályázó Rudolf Péter lett a Vígszínház igazgatója. 

Halász Judit is szót emelt

A Vígszínház tagjaival együtt Halász Judit is szót emelt a módszerek ellen, hiszen ezeknek ő is az egyik elszenvedője volt. Bár már az ügy lezárult, de ennek ellenére a színésznő soha többé nem akar együtt dolgozni egykori igazgatójával. 

60 éve játszik a Vígszínházban

Halász Judit 60 éve tagja a társulatnak. „Hol megbánom, hol nem bánom meg. Voltak periódusok és időpontok, amikor megbántam, és azt mondtam, nekem mégiscsak el kellett volna innen mennem, de voltak olyan időpontok is, amikor jól éreztem magam” – mondta a színésznő a napokban. 

Pécsről ment a Vígbe

A Kossuth-díjas színésznő a főiskola elvégzése után fél évig Pécsett szerepelt, majd Várkonyi Zoltán hívására a Vígszínházba jött. Azóta Magyarország legnagyobb színházának tagja. 

Páger Antallal is játszott

Játszott A. Miller, Tennessee Williams, Csehov, Molière, G. B. Shaw, Goldoni, Krúdy Gyula, Örkény István, Szakonyi Károly, Woody Allen, Neil Simon és még sok más szerző darabjaiban. Partnerei voltak – többek között – olyan színháztörténeti nagyságok, mint Ruttkai Éva, Sulyok Mária, Páger Antal és Bulla Elma.

40 filmben szerepelt

Közel negyven filmben szerepelt (Szabó István Szerelmesfilm és Álmodozások kora, Keleti Márton, Máriássy Félix, Várkonyi Zoltán, Székely István, Rózsa János, Jancsó Miklós és mások filmjeiben), számtalan tévéjátékban (ahol eljátszhatta Csehov két tüneményes egyfelvonásosát is, A medvét és a Lánykérést).

Gyerekeknek énekel

Dalaiból sok ezer koncertet adott Magyarországon. A Vígszínházban már hagyomány, hogy minden karácsony előtt három vasárnapon énekel – nem csak gyerekeknek, mint inkább családoknak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Halász Judit és Eszenyi Enikő – Forrás: BPK montázs