Több mint 5 ezer új fertőzöttet azonosítottak és 6 ezer felett van a kórházban kezeltek száma. Közben a 2. kerületben elkezdődött a nevelési és a szociális intézményekben dolgozók tesztelése.

5 ezer felett az új fertőzöttek száma

5162 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 114.778 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

55-en haltak meg

Elhunyt 55 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2493 főre emelkedett, 26 161-en pedig már meggyógyultak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

6 ezer felett a kórházban kezeltek száma

6061 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 415-en vannak lélegeztetőgépen.

Fontos kérdésekről döntenek

Hétfő reggel Orbán Viktor az operatív törzs üléséről jelentkezett, ahol elmondta, hogy fontos kérdésekről döntenek ma. A miniszterelnök múlt hét végén már jelezte, az e heti kormányülésen újabb egészségügyi kérdésekről tárgyalnak. De hogy pontosan mi lesz az, arról nem beszélt Orbán Viktor.

A 2. kerületben megkezdődött a tesztelés

Örsi Gergely, a 2. kerület polgármestere vasárnap a Facebookon jelentette be, hogy az önkormányzat elkezdte az óvodai, a bölcsődei és a szociális intézményekben dolgozó alkalmazottak tesztelését.

A gyanús eseteket PCR-teszttel erősítik meg

A polgármester szerint az első pozitív tesztre 68 mintavételt követően bukkantak. Öt további munkatárs is tüneteket mutatott, így az ő esetükben a negatív gyorsteszt eredményét PCR teszttel igyekeznek megerősíteni, hogy a lehető legbiztosabban zárhassák ki az esetleges fertőzést.

Folyamatos lesz a tesztelés

A tesztelésnél az NNK protokollja szerint járnak el. „A tesztelést folytatják, hogy a felderített esetekkel megszakíthassák a lehetséges fertőzésláncokat” – írta a polgármester.

Koronavírusos lett Kispest polgármestere

„Sajnos a vasárnapi Covid gyorstesztem pozitív lett” – számolt be Facebook-oldalán Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere.

Többen is betegek a Kispesti Városházán

„A protokollnak megfelelően csináltattam PCR tesztet is, annak később lesz eredménye. Nagyon enyhe tüneteim vannak (pici fejfájás), ami nem akadályoz a munkában, amit természetesen itthonról végzek. A városháza fertőtlenítése hétvégén megtörtént, most szerdáig semmilyen személyes ügyintézés nem lesz. Sajnos több kollegám is fertőzött, nekik most is, újra jobbulást kívánok. Bízzunk benne, hogy gyorsan túl lesz az ország a válságon”— tette hozzá a kerületi vezető.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Vajda János