Ingyenes influenza elleni oltás és határzár – többek közt erről is döntött a kormány szerdai ülésén. Erről Gulyás Gergely beszélt a csütörtöki Kormányinfón.

Ingyenes influenza elleni vakcina

A kormány arról is döntött, hogy október 1-től ingyenes lesz az influenza elleni oltás mindenki számára. Aki igénybe szeretné venni, annak október közepétől érdemes jelentkeznie a háziorvosánál.

Továbbra is érvényes a határzár

Egy hónnap meghosszabbította a határzárat a kormány – jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely. 

A Wizzair vezetője kiakadt

Váradi József a napokban egy interjúban arról beszélt, hogy a határzárak helyett egész Európában egységes reptéri vizsgálatokat kellene bevezetni.

Felülvizsgálatná a szabályozást

A Wizzair vezetője szerint a járvány miatti megszorító intézkedéseket felül kellene vizsgálni, intelligensebb módon kellene szembenézni a helyzettel, jelenleg ugyanis a dolog gazdasági ára túl nagy és fenntarthatatlan. Kiemelte: jelenleg minden ország a maga módján kezeli a járványhelyzetet, és egymással nem egyeztetett lépéseket vezetnek be.

“A határok lezárását meg kellene szüntetni”

Negyvenhat országba repülünk és nincs két egyforma szabályozás – mondta Váradi, aki szerint a karanténintézkedéseket és a határok lezárását meg kellene szüntetni. Ehelyett azt javasolta, hogy az utasok számára a repülőgépre szállás előtt, vagy a megérkezés után minden államban egyformán alkalmazott átvilágítást kellene bevezetni.

800 felett a napi fertőzöttek száma

848 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést , ezzel 27 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu oldal.

Ennyien még soha nem haltak meg egy nap alatt

Elhunyt 16 beteg, így az elhunytak száma 781 főre emelkedett.Eddig 6118-an gyógyultak meg . Az aktív fertőzöttek száma 20 410. Az aktív fertőzöttek 37%-a, az elhunytak 53%-a, a gyógyultak 37%-a budapesti.

Egyre többen vannak lélegeztetőgépen

757 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen. A magas betegszám miatt napokban a kiskunhalasi járványkórházat is megnyitják.

Kiemelt kép: illusztráció