Jogerősen tizennyolc év fegyházra, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte Fővárosi Ítélőtábla azt a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt pesterzsébeti férfit, aki 2018 januárjában agyonverte a kétéves nevelt kisfiát.

Bántalmazta nevelt fiát

T. István Gábor élettársi kapcsolatban élt a párjával, Hajnalkával, akinek volt egy kétéves kisfia. A férfi rendszeresen rácsapott a kisfiú fenekére, ellökte magától, vagy éppen behajította a kiságyba, hogy fegyelmezze. BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az anyuka dolgozni ment

2018. január 24-én pesterzsébeti nő a férfire bízta a kicsit, amíg dolgozni ment. A gyermekfelügyelet alatt a lakásban tartózkodott T. István Gábornak az egyik barátja is, aki egyszer csak kiment a lakásból.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fejbe és mellkason vágta

 A kegyetlen férfi ismeretlen okból fejbe és mellkason vágta a kicsit, és egy botszerű eszközzel a nemi szervénél is bántalmazta.

47 ütés érte

A kisfiú legalább 47 rendbeli zúzódást szenvedett. A gyerek a koponyaűri sérülések következtében elveszítette eszméletét, és a klinikai halál állapotába került. 

3 nap után meghalt a gyerek

A mentősöknek sikerült újraéleszteniük a kisfiút, de az olyan súlyos koponya és agysérüléseket szenvedett, hogy beállt nála az agyhalál, és három nap múlva lekapcsolták a gépről.

Tagadta tettét

T. István Gábor az elsőfokú eljárás során tagadta a bűncselekmények elkövetését, azt mondta, hogy Marcell elesett és akkor sérült meg. Az ítélet után pedig a védőjével együtt felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Szerinte későn hívott mentőt

A férfi a másodfokú eljárás során is tagadta a bűnösségét. Mindössze abban érezte bűnösnek magát, hogy későn értesítette a mentőket, amikor látta, hogy rosszul van a gyerek.

18 év fegyházat kapott

A Fővárosi Ítélőtábla végül helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék ítéletét, és jogerősen is 18 év fegyházra ítélte a férfit, aki a  büntetés kétharmadának kitöltése után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

850 ezer forintnyi dollárral akarták lefizetni hadköteles férfiak az ukrán határőröket, van aki a jeges Tiszán keresztül menekül a háború elől

Kiemelt kép: T. István Gábor a bíróság előtt – Forrás: RTL klub