Rajtaütést tartottak a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói július 9-én egy szigethalmi háznál. Az ingatlan területén kannabisz-ültetvényt találtak. A 73 tő, különböző fejlettségű növény mellett a termesztéshez szükséges eszközöket is lefoglalták.

Az ingatlan átvizsgálásakor a közműszolgáltató szakemberei megállapították, hogy az áramot jogtalanul vételezték a házban. Az üggyel összefüggésben egy 57 éves férfit elfogtak a helyszínen.

Előállítása után kábítószer birtoklása és lopás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A további eljárást szakértők bevonásával a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja – írja a 24.hu a rendőrségre hivatkozva.

Óriási probléma a kábítószer

A kábítószer-kereskedelem nagy probléma a főváros környékén is. Nemrég írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy Több tízmillió forint értékű marihuánát foglalt le a rendőrség Pomázon és Budapesten, négy férfit pedig őrizetbe vettek.

A rendőrök egy pomázi műhelyben elfogtak egy 44 éves budapesti férfit, valamint egy 48 éves olasz és egy 24 éves horvát állampolgárt, aki éppen kábítószert pakolt. A helyszínen lefoglaltak mintegy 12 kiló marihuánát, amelynek az értéke meghaladja a 20 millió forintot, továbbá három autót és 22 ezer eurót.

Budapesti társukat Újbudán kapták el. A 42 éves férfi lakásában több mint 4 kilogramm amfetamint, 1120 gramm marihuánát és 391 gramm kábítószergyanús fehér port találtak, amelyek értéke összesen több mint 17 millió forint. A rendőrök lefoglaltak ezer forintot és 7100 eurót.

Korábban Biatorbágyon is lekapcsoltak egy drogdílert. Az ingatlanban kábítószergyanús anyagokat, kábítószer porciózásához és tárolásához használatos tárgyakat találtak és foglaltak le a rendőrök. A kutatás során feltehetően a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett készpénzt is találtak a nyomozók.

Rajtaütés: Elfogtak egy gödöllői kábítószer-kereskedőt (Videó)

Kiemelt kép: a rendőrség helyszínen készült felvétele – Forrás: police.hu