Másfél órán keresztül ment a csata Bakonyi Balázs és egy 68 kilogrammos busa között. A küzdelmet végül a horgász nyerte, és sikerült szákba terelnie a kapitális példányt, ami pergetés közben, kabátba akadva jött. 

Ráckevén készült harcsázni

Harcsázni készült Bakonyi Balázs a Ráckevén, de végül egészen más zsákmány akadt a horgára. „Az unokatestvéremmel mentem le horgászni. Pergetünk, és én egyszer csak úgy éreztem, mintha leütötte volna a hal – kezdte a nem mindennapi sztorit Balázs. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a busáról:

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Nagy hal a horgon

“Az unokatestvéremnek van egy csónakja, de onnan öt kilométerre. Amikor megéreztük, hogy nagy hal van a horgon, el akart menni érte, de mondtam neki, hogy hagyja, ha elmegy a zsákmány, akkor elmegy. Fél órán keresztül azt hittük, hogy harcsával van dolgunk. A farkával ugyanis pont mindig megütötte a zsinórt, miközben ment befelé.”

50 grammos dobósúlyú bot

Balázs egy 50 grammos dobósúlyú bottal a kezében állt a parton, és 150 méternyi 25-ös fonott zsinór volt a 40-es orsó dobján, olvasható a pecaverzum.hu oldalán.

Elképesztő:

Sokáig tartotta magát a busa

„A hal első pár kirohanása megközelítette már a 150 métert, de szerencsére nem szaladt le az összes zsinór. Nagyon sokáig tartotta magát a busa, hiába álltam bele a fárasztásba. A súlya miatt nehéz volt felhúzni, de a végére azért nagyon elfáradt. A partszélen 3-4 méter hosszan kicsi a vízmélység, csupán 50-60 centiméter, ott húztam fel a busát.”

Kitartón küzdött

Kitartóan küzdött a busa, másfél órán keresztül állta a sarat, és csak azután adta meg magát ez a gyönyörű példány.  

Te láttál már ilyet?

Az év legnagyobb busája

Vélhetően ez az év eddigi legnagyobb busája, amelyet kifogtak, legalábbis mi nem hallottunk nagyobbról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: pecaverzum.hu