Egy kétszintes, faépítésű ház égett le teljes egészében Csepelen, a XXI. kerületi Szilvafa utcában. A tűz a sűrűn beépített területen más épületeket is veszélyeztetett, a lánglovagok nagy erőfeszítések árán fékezték meg a vészhelyzetet. Az utcában lincshangulat alakult ki.

Lángra kapott a ház

Mozgalmasan alakult a hét eleje a csepeli Szilvafa utcában. Egy kétszintes, faépítésű ház kapott lángra. Az ott lakók szerint a tető gyulladt meg először, így mindenki ki tudott menekülni. A hat lakó időben elhagyta az épületet, elhelyezésükről gondoskodtak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átterjedt a tűz

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűz átterjedt egy fa villanyoszlopra, valamint több melléképületre is mintegy kétszáz négyzetméteren.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szinte semmi nem maradt belőle

A lángok martalékává vált az épület. Fotó: Csepel Info.

Nyolc egység oltott

A lánglovagok rövid időn belül a helyszínre értek, majd munkához láttak. Nyolc vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. Az egységek az utómunkálatok során az akkor még izzó szeméthalommal is sikeresen megbirkóztak.

Nem kis feladat volt

Nyolc tűzoltóegység mentette a menthetőt. Fotó: Csepel-Info

Ismét megtörtént a baj

A hírek szerint bő másfél éve ugyanennek a családnak égett le a háza Csepelen. A kétszintes, faépítésű házat az akkori romokból állították össze. A 2020-as tűz következtében egy másik házra is átterjedt a tűz, ahol egy idős házaspár maradt fedél nélkül, porig égett a házuk.

Elmaradt a büntetés

A ház tulajdonosai semmilyen büntetést nem kaptak a történtekért, ráadásul újra felépítették a lakhelyüket. A történelem ezúttal ismételte önmagát: az épület újra kigyulladt, és ezzel ismét veszélyeztették a szomszédjaik életét.

Lincshangulat a környéken

A helyiek beszámolója szerint lincshangulat alakult ki a környéken. Többen szándékos gyújtogatásra gyanakodtak, és azt is elárulták, hogy a kigyulladt házban lakók rettegésben tartják a szomszédokat. Egy utcát és több telket is elfoglaltak az elmúlt időszakban – számolt be róla a Tények.

Egy udvarnyi szemetet gyújtott fel Mónika

Az idei nyáron egy nő egy egész udvarnyi szemetet gyújtott fel a főváros XXI. kerületében, amivel akár tragédiát is okozhatott volna. S. Mónika úgy próbált megszabadulni a nagy mennyiségű hulladéktól az udvarán, hogy egy részét meggyújtotta. Ezután – mint aki jól végezte a dolgát – bement a házába.

A bor adta az ihletet

A tűz percek alatt átterjedt az ott lévő, bontásra váró autókra, gumiabroncsokra és egyéb hulladékokra. A lángokat a tűzoltók fékezték meg. A 47 éves nő később azt mondta, „mérges lett, amiért az egyik utcabeli férfi az ő háza mellé hordta rendszeresen a szemetet, ezért két-három liter bor elfogyasztása után úgy gondolta, meggyújtja azt”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: nagy tűz volt Csepelen. Fotó: Csepel Info.