Az utolsó percekben már csak a gépek szuszogása hallatszott, amik ugyan még életben tartották a 21 éves Dórit, de már nem sokáig: orvosai úgy döntöttek, lekapcsolják a lélegeztetőről a lányt, aki néhány napja szenvedett balesetet az M4-es vecsési kereszteződésénél és azóta kómában feküdt.

Lekapcsolták a gépekről

Péntek reggel az orvosok úgy döntöttek, hogy lekapcsolják a gépekről azt a 21 éves lányt, aki a múlt hét végén szenvedett autóbalesetet – írja a Kékvillogó.hu hírportál.

Kómában feküdt

A lány közel egy hétig feküdt kómában, s bár eleinte még volt remény, hogy agyi funkciói beindulnak, a baleset után a klinikai halál állapotában töltött 15 percig végzetes volt.

Az utolsó percig reménykedtek

„Az ember mindig remél, így mi is reménykedtünk az utolsó pillanatig. Péntek reggel azonban hívtak minket a kórházból, hogy az orvosi bizottság döntött, a szerelmem sosem térne magához, így lekapcsolják őt a gépről, amely életben tartotta” – mesélte megtörten Dóri barátja a Blikknek.

Elbúcsúzott tőle a barátja

VV Lóri csütörtökön el tudott búcsúzni szerelmétől. „A maszk miatt még megpuszilni sem tudtam, a kesztyű miatt még a bőrét sem tapinthattam. Csak fogtam a kezét, és mondtam, mennyire szeretem, búcsúztam tőle..”

„Másokban él tovább”

Mivel Dóri korábban nem rendelkezett máshogy, szervei másoknak jelenthetnek új életet. „Megoperálták és a szerveit mások kapják meg, másokban él tovább a szerelmem. Arról, hogy ez így legyen, nem a család döntött, és biztos vagyok abban, ő nem akarta volna, hogy kivegyék a szerveit…” – mondta Lóri.

Ha nincs tiltás, felhasználják

Magyarországon a hivatalos jogszabályok alapján a szervadományozással kapcsolatban az úgynevezett „feltételezett beleegyezés” elve érvényesül, vagyis ha valaki életében nem tiltakozott az ellen, hogy halála esetén szerveit, szöveteit felhasználják szervátültetés céljára, akkor feltételezhető az illető beleegyezése, és a szervek eltávolítása elvégezhető.

Túlélhette volna

Legfeljebb nyolc napon túl gyógyuló sérülései lehettek volna, de a balesetet biztosan túlélte volna az a kisgyerek, aki abban a Škodában utazott, amelyik idén májusban egy piroson áthajtó Opellel ütközött a Nagytétényi úti kereszteződésben – írtuk tegnap.

Két rendőrautó ütközött

Egy rendőr meghalt, három pedig megsérült abban a balesetben, amely Újpesten történt még 2018-ban. Két rendőrautó ütközött a 4. kerületben, az ügyben most emeltek vádat.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a balesetről – Forrás: Facebook/Balesetinfo