Várhatóan kedd délutánig, a pálya helyreállításának ideje alatt szünetel a vonatforgalom Diósjenő és Szokolya között. Vác-Berkenye-Nógrád-Diósjenő között továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az említett vasúti vonalon, még szombaton siklott ki egy szerelvény. Hétfő reggel Üllőn felsővezetékszakadás volt, emiatt is változik a menetrend.

Kedden indulhat újra a forgalom

Az eredeti tervvel ellentétben mégsem hétfőre tudják rendbetenni a Diósjenő és Szokolya közötti vasútvonalat, ahol szombat délután kisiklott egy vonat. A MÁV mostani tervei szerint kedden indulhat újra a forgalom – közölte a vasúttársaság.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótlóbuszok közlekednek

Addig Vác és Diósjenő között pótlóbuszok szállítják az utasokat, viszont a buszok Fenyveshegy, Magyarkút-Verőce, Magyarkút és Szokolya állomásokat a közút vonalvezetése miatt nem tudják elérni. A Diósjenőről Vácra tartó személyvonat szombat délután fél ötkor siklott ki az egyik tengelyével. A vonaton tizenkét ember volt, egyikük sem sérült meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hétfői menetrend

Hétfő reggel a Vácról menetrend szerint 7:38-kor Balassagyarmatra induló S750-es vonat (32252) helyett Vác, Kisvác és Disjenő között két pótlóbusz segíti az eljutást a diákok és az utasok időben történő utazása érdekében. A pótlóbuszok 7:38-kor indulnak a Galcsek György utcai autóbusz-állomásról.

A buszok megállási helyei

  • Vác autóbusz állomás
  • Vác, Oktatási Centrum (Volánbusz megállóhely)
  • Berkenye vasútállomás
  • Nógrád vasútállomás (Volánbusz mh.)
  • Diósjenő vasútállomás
  • Fenyveshegy, Magyarkút-Verőce, Magyarkút és Szokolya a közút kialakítása miatt nem közelíthető meg.

Hétfő délutáni menetrend

Hétfő délután, Vácról 15:38-kor, Diósjenőről 16:26-kor Drégelypalánkra induló S750-es vonat (32226) helyett Vác-Diósjenő, és Diósjenő-Drégelypalánk között is pótlóbusz közlekedik.

Felsővezetékszakadás Üllőn

Az üllői állomáson hétfő kora hajnalban felsővezetékszakadás miatt az alábbi menetrendi változások vannak: Üllő és Monor között a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek, a menetidő 15-20 perccel meghosszabbodik.

Hajnali változás

A Nyugati pályaudvarról Monorra 4:38-kor elindult S50-es személyvonat (2710) csak Vecsésig közlekedik, utasai a Szolnokra 5:03-kor induló Z50-es vonattal (2630) utazhatnak, mely Monorig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Vecsésig közlekedő személyvonat

A Monorról a Nyugati pályaudvarra 6:07-kor induló S50-es személyvonat (2739) csak Vecséstől közlekedik, utasai a Kecskemétről a Nyugatiba 5:08-kor induló személyvonattal (7039) utazhatnak, mely Hosszúberek-Péterin, Üllőn és Vecsés-Kertekalja megállóban is megáll.

G50-es vonat

A Szolnokról a Nyugati pályaudvarra 5:40-kor induló G50-es (2879) vonat Monortól minden állomáson és megállóhelyen megáll. A Nyugati pályaudvarról Monorra 5:38-kor induló S50-es személyvonat (2730) csak Vecsésig közlekedik.

S50-es

A Monorról a Nyugatiba 7:07-kor induló S50-es (2759) vonat csak Vecséstől közlekedik, utasai a Kecskemétről a Nyugatiba 5:08-kor induló személyvonattal (7039) utazhatnak, mely Hosszúberek-Péterin, Üllőn és Vecsés-Kertekalja megállóban is megáll. A Monorról a Nyugati pályaudvarra 7:37-kor induló S50-es vonat (2717) nem közlekedik.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció