Meghibásodott a biztosítórendszer a Városligetnél, ezért csak jelentős késéssel járnak a vonatok Cegléd irányába. Hétfőn már másodszor a MÁV-nál ugyanott, ugyanaz a hiba.

A Nyugati pályaudvar és a Városliget között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vonalakon 20-30 perccel hosszabb menetidőre kell számítani este.


A torlódások és késések enyhítése érdekében:

  • A monori S50-es, valamint a lajosmizsei S21-es elővárosi vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnét indulnak vissza.
  • A Monor és Zugló közötti, 19:37-es és 20:37-es indulási idejű, valamint a Zugló-Monor közötti, 20:44-es indulási idejű S50-es vonatok nem közlekednek.
  • A Rózsa IC (IC566-os) mintegy 60 percet késik, ezért csak Ceglédig közlekedik, helyette a szintén Nyugatiba tartó Várda IC-vel utazhatnak, amely várhatóan 19:42-re ér Ceglédre.

A MÁV hétfő este azt közölte, hogy éjfélre áll helyre a vonatközlekedés ezen a vonalon.

Ma már volt itt egy hiba

Hétfő délelőtt szintén ugyanitt, ugyanaz volt a hiba. Emiatt több Monorra közlekedő járatot töröltek. A BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt erről.

A vihar sem jött jól a MÁV-nak

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 20-30 perccel megnövekedhet a menetidő, mert az átvonuló vihar miatt Komárom és Ács között meghibásodott a biztosítóberendezés, Ács és Nagyszentjános között pedig fa dőlt a sínekre. Mindkét helyen csak egy vágányon haladhatnak a vonatok.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Később közölték, hogy Komárom és Ács között a heves vihar leszakította a felsővezetéket, emiatt a helyreállításig – várhatóan késő éjszakáig – egy vágányon haladhatnak a vonatok 30-40, esetenként 40-60 perccel hosszabb menetidőkkel.

Kiemelt kép: illusztráció