Kóbor János, az Omega legendája, a magyar rocktörténelem kiemelkedő alakja ma lenne 80 éves. Családja és kollégái emlékeznek rá.

Könnyek nélkül

Zsóka, az özvegy és Léna, a gyönyörű lány már tud könnyek nélkül beszélni és emlékezni a legfontosabb emberre, akit szerettek. Kóbor Jánosra, aki ha élne, most alighanem színpadon állna, és együtt énekelné vele a közönség a legendás rockslágereket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bárcsak így lenne…

„Az elmúlt időszakban, közeledve Mecky születésnapjához, sokszor láttam magam előtt, milyen bulit csapnánk mi együtt. Szinte láttam, ahogy önfeledten kinyitja a pezsgősüveget, magához szorít bennünket Lénával együtt, s azt mondja: így tökéletes az élet, és köszönöm a sorsnak, hogy vagytok nekem. Bárcsak így lenne! Bárcsak így történne!” – emlékezett az özvegy a Blikknek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Továbblépnek

„De az elmúlt másfél évben megtanultuk a lányommal együtt, hogy tovább kell élnünk. A könnyek már kiapadtak, hetekig-hónapokig szinte megszólalni sem tudtunk. Már könnyebb, már elviselhetőbb mindaz, ami körülvesz bennünket. Tudunk nevetni, tudunk úgy beszélni róla, olykor felszabadultan, hogy nem a fájdalmat érezzük közben” – tette hozzá.

Nem nyúltak semmihez

„Mecky itt van velünk. Nem nyúltunk semmihez, ami az övé, ami rá emlékeztet. A ruhái, a szemüvege, a személyes tárgyai ott vannak, ahol hagyta. És így lesz ez mindig, amíg csak élünk. Sokáig a Balatonra is úgy gondoltunk, hogy nem megyünk oda, mert belesajdul a szívünk. De most a nyáron igenis ott leszünk, ott, ahol annyira jól érezte magát.”

Közös vacsora

„A születésnapján elmegyünk a bazilikába, megállunk néhány percre a síremléke előtt, aztán sietünk haza, mert este vacsora lesz az ő tiszteletére. Itt lesz sok-sok ember, aki a rajongásig szerette őt. De itt lesz Mecky is, ezt tudom. Ott ül majd közöttünk, és együtt nevet vagy sír velünk” – mondta Deme Zsóka.

A legnagyobb sláger:

Méltó utód

Egy kamasz lánynak embert próbáló feladat feldolgozni az édesapja elvesztését. Kóbor Léna hamarosan a világot jelentő deszkákon, nagyközönség előtt mutathatja meg, hogy méltó utódja az édesapjának. A Gyöngyhajú lány című musicalben debütál majd, Omega-dalokat énekelve.

Hamarosan színpadra áll

Már csak néhány hét és valóban színpadra állhatok – mondta Kóbor Léna. – Van bennem jókora drukk, de a próbák jól haladnak. A társulat tagjai rengeteget segítenek, és én egyre inkább élvezem a színész mesterséget és az éneklést. Bekerült a műsorba a Tizenhat évesen című Omega-szám is, és én, mint Kriszti, a darab szereplője eléneklem majd.

Édesapja sálja lesz rajta

„Apu születésnapja kapcsán jutott eszembe, hogy a musicalben fehér sálban kell előadnom a dalt, és én azt a fehér sálat teszem majd a nyakamba, amelyet apu oly sokszor viselt a koncerteken. Azt szeretném, hogy büszke legyen rám. S tudom, hogy látja mindazt, amit csinálok, és érzem, hogy segít” – tette hozzá Léna.

Várja az előadást

„Tizenhat évesen, fél lábbal az életben, szívében még bolond erő…” A legendás Omega-dal immár Kóbor Léna előadásában. Ez is ápolja az édesapja emlékét, mint ahogy Trunkos András, az Omega menedzsere is, aki az elmúlt években talán a legtöbb időt töltötte Meckyvel.

Megállt az idő

Most volt először erőm bemenni az Omega Stúdióba, ahol korábban rengeteg időt töltöttünk együtt Meckyvel – mondta Trunkos András. Mintha megállt volna az idő ott. Mecky szemüvege, a fotói, a lemezborítók, de még a nagyító is ott van, ahol annak idején hagytuk, Sőt, a Bayern München-sál is, amelyet Németországból hozott haza. Próbálom őt elengedni, de nem megy. Sehogyan sem megy. Nekem ő már mindig itt lesz, itt van, ha máshol nem, a szívemben… A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kóbor János – Forrás: MTI