Összesen 8 és fél év fegyházat kapott az egyik Budapest környékén tevékenykedő kannabiszteresztő társaság. A növényt saját és a szomszédos telken termesztették, majd átlagosan grammonként, ezer forintért árusították.

Hirdessen az agglomerációban! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését. Klikk ide!

A két barát 2016 szeptemberétől 2017 februárjáig közösen termesztette és tárolta a kannabisznövényt. Az egyik vádlott a saját telkén, kifejezetten erre a célra kialakított, fedett medencében termesztette a kannabiszt. A másik vádlott  a szomszédos telken lévő faházban nevelte a növényeket.  Majd az ebből kinyert kábítószert 800-1200/gramm áron értékesítették. A  bevételen egyenlő arányban osztoztak.

Több év fegyházra ítélt a Fővárosi Törvényszék két fóti kannabisztermesztőt Egyiküket négy, másikukat négy és fél év szabadságvesztésre ítélték jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt. A másodrendű vádlott maga is fogyasztott a kábítószerből.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindkét vádlott esetében a büntetés súlyosításáért fellebbezett. Mindkét férfi védője téves tényállás és minősítés miatt, valamint a büntetés enyhítéséért fellebbezett, a másodrendű vádlotté pedig az ítélet hatályon kívül helyezését is kérte.

Kiemelt kép: illusztráció